Αποκριάτικες μάσκες έφτιαξαν ωφελούμενοι της Κάριτας Ελλάς στον Σκαραμαγκά

Αποκριάτικες μάσκες δημιούργησαν πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στη Δομή Φιλοξενίας του Σκαραμαγκά.

Η μικρή αυτή γιορτή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου στο χώρο κοινωνικών δραστηριοτήτων που έχει δημιουργήσει η Κάριτας Ελλάς μέσα στη Δομή, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μετάβασις – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων / μεταναστών στην Ελλάδα».

Μαζί με την ομάδα της Κάριτας Ελλάς και με την καθηγήτρια ξένων γλωσσών, άντρες και γυναίκες κατασκεύασαν μάσκες σε όμορφα σχέδια και χρώματα, υπό τους ήχους αποκριάτικων ρυθμών. Παράλληλα ενημερώθηκαν για τα αποκριάτικα έθιμα της χώρας μας, στα ελληνικά και τα αγγλικά, και έμαθαν για τα γλέντια, τη ψυχαγωγία και τα μασκαρέματα στην Ελλάδα που χρονολογούνται από την αρχαιότητα.

maskes1 maskes2 maskes3 maskes4 maskes5 maskes6 maskes-oriz1 maskes-oriz2 maskes-oriz3
>

Το πρόγραμμα «Μετάβασις – Συμμετοχή, Ενδυνάμωση και Κοινωνική Ένταξη των προσφύγων / μεταναστών στην Ελλάδα, υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς σε συνεργασία με την Κάριτας Γερμανίας και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας.