Απονομή πιστοποιήσεων στους πρώτους «εκπαιδευόμενους» της Κάριτας Ελλάς

Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε σε πολύ ευχάριστο κλίμα η απονομή των πιστοποιήσεων σε 66 ενήλικες από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράν, το Μαρόκο, την Ιορδανία, την Ερυθραία, την Αίγυπτο, την Ουκρανία, την Παλαιστίνη και άλλες χώρες, οι οποίοι παρακολούθησαν με επιτυχία τα εκπαιδευτικά προγράμματα κομμωτικής και πατρόν, διάρκειας 60 ωρών.

Στις 31 Ιανουαρίου ολοκληρώθηκε o Πρώτος Κύκλος του Προγράμματος Εκπαίδευσης Προσφύγων και Μεταναστών στην Αθήνα, με στόχο την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, ένα πρόγραμμα το οποίο ανέθεσε η Κάριτας Ελλάς, στον Εκπαιδευτικό Όμιλο «Ακμή», τον περασμένο Νοέμβριο.

Η εκπαίδευση αφορούσε κυρίως σε τεχνικά επαγγέλματα και ειδικότητες που μπορούν να δώσουν άμεσα τα πρώτα εφόδια για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας όπως Κομμωτική, Σχέδιο Ρούχων (πατρονίστ) κλπ. Όλη η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε συγχρόνως με μετάφραση και διερμηνεία, την οποία παρείχε η Κάριτας Ελλάς, για να γίνει πλήρως αντιληπτή στη μητρική γλώσσα κάθε καταρτιζόμενου.

Άντρες και γυναίκες πρόσφυγες, κάθε εκπαιδευτικού υπόβαθρου, είχαν τη μοναδική ευκαιρία να βελτιώσουν τα προσόντα τους ή να αποκτήσουν νέα, για να μπορέσουν να διεκδικήσουν στο άμεσο μέλλον μία θέση στην αγορά εργασίας.

Τα εκπαιδευτικά αυτά σεμινάρια εντάσσονται στο Πρόγραμμα «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά την υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών και την Κάριτας Γερμανίας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους εμάς , εργαζόμενους και εθελοντές της Κάριτας Ελλάς, σε όλους αυτούς τους άνδρες και τις γυναίκες για τις προσπάθειες και την επιτυχία τους.

ΙΕΚ ΑΚΜΗ

On Tuesday the 6th of February 2018, the graduation and certifications ceremony of students participating in the adults vocational training organized by Caritas Hellas in cooperation with «ΙΕΚ ΑΚΜΗ», took place.

Students from Syria, Afghanistan, Iran, Morocco, Erithrea. Jordan, Egypt, Ukraine, Palestine and other countries, successfully completed the training courses in the field of hairdressing and tailoring.

The training courses are part of the project “Metavasis: Social Inclusion and participation of refugees and migrants in Greece’’, which is supported by Caritas Germany and funded by the German Ministry of Foreign Affairs.

A big thank you and from all Caritas Hellas staff and volunteers to all participants for their hard work and congratulations to all.

Τα βραβεία παρέδωσαν στους εκπαιδευόμενους ο υπεύθυνος Εθελοντισμού και Αδελφοποιήσεων της Κάριτας Ελλάς Στανίσλαος Στουραΐτης και ο υπεύθυνος Επικοινωνίας Ισίδωρος Ρούσσος.