Διαδραστική έκθεση «Του καιρού τα μυστικά»

Στo πλαίσιο των μαθημάτων ελληνικής γλώσσας που πραγματοποιούνται στο Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας Ελλάς, στο Νέο Κόσμο, την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε άλλη μία εξόρμηση, με τους μαθητές των ελληνικών και την ομάδα «Ανακαλύπτοντας την Αθήνα» να επισκέπτονται το Πολιτιστικό Κέντρο “Λ. Κανελλόπουλος”, στην Ελευσίνα. Ο Όμιλος “ΤΙΤΑΝ” σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και συγκεκριμένα με την επιστημονική ομάδα Εκπαιδευτικής Μετεωρολογίας «Περί Ανέμων & Υδάτων» του meteo.gr, σχεδίασαν τη διαδραστική έκθεση «Του καιρού τα μυστικά» με θέμα τα καιρικά φαινόμενα και την επιστήμη της Μετεωρολογίας.

Έτσι, οι ωφελούμενοι με τους συνοδούς τους, είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τα μετεωρολογικά όργανα και τον τρόπο λειτουργίας τους, να ενημερωθούν για την εξέλιξη της Μετεωρολογίας από την Αρχαία Ελλάδα έως σήμερα, την ερμηνεία των καιρικών φαινομένων, το φαινόμενο του θερμοκηπίου και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Η έκθεση συνδύασε βίντεο, προσομοιώσεις, πειράματα και διαδραστικές εφαρμογές, δίνοντας τη δυνατότητα στους ωφελούμενους να εμπεδώσουν τη δημιουργία και την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων, ενώ επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr βρισκόταν στο χώρο, εξηγούσε τα εκθέματα και έλυνε τις απορίες των επισκεπτών. Καθ’ όλη τη διάρκεια, η δασκάλα των ελληνικών έκανε τις απαραίτητες επεξηγήσεις στους ωφελούμενους, δίνοντας έμφαση στον προφορικό λόγο, και στο τέλος, ακολούθησε συζήτηση σχετικά με το περιεχόμενο και το νόημα της έκθεσης.

Οι νέοι χάρηκαν ιδιαίτερα με την παρουσίαση και ανυπομονούν για τη νέα τους δράση!

   

Η δράση εντάσσεται στο Πρόγραμμα «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά την υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από την Κάριτας Γερμανίας.