Δημιουργικό Εργαστήρι από τη «σχεδία art» στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Κέντρου της Κάριτας Ελλάς στο Νέο Κόσμο

Μια όμορφη και δημιουργική συνεργασία ξεκίνησε η Κάριτας Ελλάς με το Κοινωνικό Πρόγραμμα Επαναχρησιμοποίησης «σχεδία art», ένα πρόγραμμα καινοτόμο το οποίο αναπτύσσει την κοινωνική και περιβαλλοντική συνείδηση.

Οι ωφελούμενοι του Κοινωνικού Κέντρου της Κάριτας Ελλάς  στο Νέο Κόσμο, παρακολούθησαν ενθουσιασμένοι το πρώτο καλλιτεχνικό εργαστήριο, στη «Στοά Εμπόρων», με τίτλο  “τεχνική «μακαρόνια» και εφαρμογές για καρφίτσες, ρολόγια τοίχου και με πολύ κέφι έφτιαξαν δημιουργίες όπως χειροποίητες καρφίτσες, σουβέρ και μενταγιόν που έχουν ως βάση το χαρτί!

Οι ωφελούμενοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι και αναμένουν με ανυπομονησία τα επόμενα καλλιτεχνικά εργαστήρια, όπου θα μάθουν νέους και πρωτοποριακούς τρόπους, κατασκευής χειροποίητων προϊόντων υψηλής αισθητικής και ποιότητας μέσω της επαναχρησιμοποίησης «άχρηστου χαρτιού». Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί, με άλλα τρία εργαστήρια και οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

σχεδια-αρτ (4)_opt σχεδια-αρτ (3)_opt σχεδια-αρτ (2)_opt σχεδια-αρτ (7)_opt σχεδια-αρτ (6)_opt σχεδια-αρτ (5)_opt
<
>

Με την συνεργασία του «σχεδία αρτ»

Η δράση εντάσσεται στο Πρόγραμμα «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά την υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από την Κάριτας Γερμανίας