Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για τον Τουρισμό στο Κοινωνικό Κέντρο του Νέου Κόσμου

Ένα δημιουργικό και πρωτότυπο εκπαιδευτικό σεμινάριο ξεκίνησε στο Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας Ελλάς στο Νέο Κόσμο, σε συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης με θέμα «Προοπτικές Τουρισμού και ανάπτυξης δεξιοτήτων τουριστικού οδηγού». Το σεμινάριο, βοηθά τους συμμετέχοντες να αναπτύξουν δεξιότητες και να αποκτήσουν γνώσεις, αναφορικά με τη πιo κερδοφόρα βιομηχανία της Ελλάδας, αυτή του τουρισμού.

discover_23.07_2 discover_23.07 discover_23.07_1 discover_23.07_3 discover_athens_23.07._9
<
>

Οι συμμετέχοντες του εκπαιδευτικού προγράμματος προέρχονται από το Κοινωνικό Κέντρο του Νέου Κόσμου και από τις επίσημες ανοιχτές δομές  φιλοξενίας προσφύγων του νομού Αττικής. Στις δύο πρώτες εβδομάδες, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν ενθουσιασμένοι τα θεωρητικά σεμινάρια με θέμα τις Προοπτικές του Τουρισμού, τις βασικές Αρχές Ξενάγησης και της Ελληνικής Ιστορίας και Μυθολογίας. Τα θεωρητικά μαθήματα πραγματοποιούνται υπό την καθοδήγηση του Δρ. Αντώνιου Γιαννόπουλου, Διδάσκοντα του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Στη συνέχεια, προκειμένου να γίνει η σύνδεση της ιστορίας με τις τοποθεσίες του ιστορικού Κέντρου της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε επιτόπια επίσκεψη σε διάφορα αρχαιολογικά μνημεία της πόλης καθώς και στο Μουσείο της Ακρόπολης με τη συνοδεία επαγγελματία ξεναγού. Έτσι, έμαθαν για τον ιστορικό πλούτο της Αθήνας αλλά και την ελληνική μυθολογία που την περικλείει.

  

Οι συμμετέχοντες δήλωσαν ενθουσιασμένοι και αναμένουν με ανυπομονησία τις επόμενες συναντήσεις, όπου θα μάθουν για τον τουρισμό και τη σημασία του στην οικονομία, τις Υπηρεσίες ξενάγησης και θα καταλήξουν να φτιάξουν οι ίδιοι μία θεματική διαδρομή στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας παρουσιάζοντας με αυτό το τρόπο τα πολύτιμα εφόδια που απέκτησαν σε αυτό το σεμινάριο. Το σεμινάριο έχει διάρκεια τεσσάρων εβδομάδων (42 ωρών) και οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εντάσσεται στο Πρόγραμμα «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά την υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από την Κάριτας Γερμανίας

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.