Ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα «Νομιμοποιητικά Έγγραφα στην Ελλάδα – Ιθαγένεια: διαδικασίες και βήματα απόκτησης»

Την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας Ελλάς στο Νέο Κόσμο ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα «Νομιμοποιητικά Έγγραφα στην Ελλάδα – Ιθαγένεια: διαδικασίες και βήματα απόκτησης», στο πλαίσιο της κοινωνικής και οικονομικής ένταξης προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, το οποίο απευθυνόταν σε επαγγελματίες που απασχολούνται σε υπηρεσίες & φορείς  που σχετίζονται με προσφυγικό-μεταναστευτικό πληθυσμό.

Στο σεμινάριο, η νομική σύμβουλος της Κάριτας Ελλάς κ.Ανδριανή Μαρδάκη, με απλό και κατανοητό τρόπο εξήγησε τις έννοιες του πρόσφυγα και του μετανάστη, ενώ  ανέλυσε το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά την κάθε κατηγορία. Επιπλέον αναφέρθηκαν καλές πρακτικές και παραδείγματα περιπτώσεων που αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία από την Κάριτας Ελλάς. Επιπλέον η εισηγήτρια αναφέρθηκε στην ιθαγένεια και στους τρόπους απόκτησής της, ενώ έγινε και μια πρώτη εκτίμηση (evaluation) του νομοσχεδίου για το άσυλο.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, το παρακολούθησαν πολλά στελέχη ΜΚΟ και η μεθοδολογία ανάλυσης σκοπό είχε να τους διευκολύνει στην δουλειά τους με τους εξυπηρετούμενους.

Το ενημερωτικό σεμινάριο εντάσσεται στο Πρόγραμμα «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά την υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από την Κάριτας Γερμανίας

Με την υποστήριξη του Cosmos of Culture.