Ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα «Νόμος 4636/2019 – Αναγνώριση Δικαιούχων Διεθνούς Προστασίας – Πρόσφυγες: Τι αλλάζει»

Την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε στο Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας Ελλάς στο Νέο Κόσμο ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα «Νόμος 4636/2019 – Αναγνώριση Δικαιούχων Διεθνούς Προστασίας – Πρόσφυγες: Τι αλλάζει», στο πλαίσιο της κοινωνικής και οικονομικής ένταξης προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, το οποίο απευθυνόταν σε επαγγελματίες που απασχολούνται σε υπηρεσίες & φορείς  που σχετίζονται με προσφυγικό-μεταναστευτικό πληθυσμό.

Στο σεμινάριο, η νομική σύμβουλος της Κάριτας Ελλάς κ. Ανδριανή Μαρδάκη, με απλό και κατανοητό τρόπο ανέλυσε το νέο Νόμο που ψηφίστηκε και αφορά τους αιτούντες άσυλο, τους πρόσφυγες, τους δικαιούχους επικουρικής προστασίας και παρουσίασε τα κύρια σημεία του. Επιπλέον έδωσε έμφαση στις αλλαγές που αυτός φέρνει καθώς και στην αναγκαιότητα να ενημερωθούν άμεσα και γρήγορα οι εξυπηρετούμενοι.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, το παρακολούθησαν πολλά στελέχη ΜΚΟ και η μεθοδολογία ανάλυσης σκοπό είχε να τους διευκολύνει στην δουλειά τους με τους εξυπηρετούμενους.

 

Το ενημερωτικό σεμινάριο εντάσσεται στο Πρόγραμμα «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά την υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από την Κάριτας Γερμανίας

Με την υποστήριξη του Cosmos of Culture.