Ενημερωτικό σεμινάριο από τις γυναίκες για τις γυναίκες, σε συνεργασία με την οργάνωση AMURTEL

Την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019, οι γυναίκες εξυπηρετούμενες του Κέντρου Κοινωνικής Ένταξης και Απασχολησιμότητας της Κάριτας Ελλάς στην Κυψέλη συγκεντρώθηκαν για ένα σεμινάριο εξαιρετικά αφιερωμένο σε εκείνες. Οι θεματικές που συζητήθηκαν σχετίζονταν με την ανατομία και τις λειτουργίες του γυναικείου σώματος, τις αλλαγές που βιώνει κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη, τι πρέπει να προσέχουν όσον αφορά στην υγεία τους κατά το διάστημα αυτό. Επιπλέον αναλύθηκε η περίοδος του θηλασμού του βρέφους, και όσα σχετίζονται με αυτό κατά τους πρώτους μήνες ανάπτυξής του. Τέλος, σημαντική αναφορά έγινε σε όλους τους κανόνες υγιεινής τους οποίους είναι καλό να γνωρίζουν οι γυναίκες και να τους τηρούν στην καθημερινή τους ζωή.

Οι εργαζόμενες της AMURTEL δεν άφησαν κανένα από τα πολλά και ενδιαφέροντα ερωτήματα των συμμετεχόντων γυναικών αναπάντητα, και δεν παρέλειψαν να δώσουν φυσικά όλες τις κατευθυντήριες πληροφορίες σχετικά με συνεργαζόμενους εξειδικευμένους ιατρικούς και φαρμακευτικούς φορείς που δύνανται να εξυπηρετήσουν τα επιμέρους αιτήματά τους. Ως Κάριτας Ελλάς είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες για τέτοιες καρποφόρες συνεργασίες και ελπίζουμε να συνεχίσουμε στην κατεύθυνση αυτή και στο μέλλον!

Το σεμινάριο εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Κοινωνική και Οικονομική ένταξη προσφύγων και μεταναστών στην Αθήνα» που αφορά την υποστήριξη και ένταξη προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από την Κάριτας Ελβετίας.