Επίσκεψη στο Γηροκομείο του «Τίμιου Σταυρού»

 

Σήμερα, Παρασκευή 5 Απριλίου, μέλη της ομάδας του Κέντρου Κοινωνικής Ένταξης και Απασχολησιμότητας της Κάριτας Ελλάς στην Κυψέλη επισκέφθηκαν τις γυναίκες του γηροκομείου του «Τίμιου Σταυρού» στην Αγία Παρασκευή. Αποτέλεσε μια ανανέωση της 1ης μας συνάντησης που είχε γίνει το Φεβρουάριο, και είχε γεμίσει χαρά τις κατοίκους του γηροκομείου.

nursing home1_opt nursing house_opt nursing home2_opt
<
>

Η ομάδα της Κάριτας Ελλάς «ξανασυστήθηκε» με τις γυναίκες που φιλοξενούνται, και οι οποίες μέσα από κάποια παιχνίδια μνήμης που είχε ετοιμάσει η κοινωνική λειτουργός άρχισαν σιγά σιγά να ανοίγονται και να μοιράζονται μαζί μας τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους. Αμέσως μετά, παίξαμε και τραγουδήσαμε παλιά τραγούδια εποχής, τα οποία με μεγάλη μας έκπληξη και χαρά διαπιστώσαμε ότι οι γυναίκες αναγνώρισαν και συμμετείχαν τραγουδώντας! Οι πιο θαραλλέες μάλιστα δε δίστασαν να σηκωθούν και να μας δείξουν μερικά χορευτικά βήματα ! !

Οι γυναίκες ένιωσαν μεγάλη χαρά και ζωντάνια κατά τη δεύτερη αυτή συνάντησή μας, ενώ και για εμάς ήταν πολύ συγκινητικό το κλίμα, καθώς μας θύμισε πόσο σημαντικό είναι να μην ξεχνάμε τις μεγαλύτερες γενιές, αυτές που κάποτε με τόση φροντίδα μας μεγάλωσαν, και που τώρα και εμείς με τη σειρά μας νιώθουμε την ανάγκη με όποιον τρόπο μπορούμε να τους το ανταποδόσουμε!!

Η επίσκεψη εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Κοινωνική και Οικονομική ένταξη προσφύγων και μεταναστών στην Αθήνα» που αφορά την υποστήριξη και ένταξη προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από την Κάριτας Ελβετίας.