Επίσκεψη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Την Παρασκευή 17 Μαΐου, η κοινωνική λειτουργός και η καθηγήτρια ελληνικών / αγγλικών του Κέντρου Κοινωνικής Ένταξης και Απασχολησιμότητας της Κάριτας Ελλάς πήραν την πρωτοβουλία να διοργανώσουν μια εξόρμηση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Μαζί τους επισκέφθηκε το χώρο μια ομάδα νεαρών αγοριών, εξυπηρετούμενων του Κοινωνικού Κέντρου, που έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για μια τέτοια επίσκεψη.

Εργαζόμενος του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ξενάγησε την ομάδα στο κτήριο, παρουσιάζοντας τους διαθέσιμους κοινόχρηστους χώρους και προσφερόμενες δραστηριότητες που είναι ανοιχτά προς το κοινό. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν τη βιβλιοθήκη του Ιδρύματος, καθώς και τη Λυρική Σκηνή που έχει μεταφερθεί και λειτουργεί στο κτήριο του Κέντρου Πολιτισμού.

file1-56 file1-57 file7-44 file9-33
<
>

Μετά τις ξεναγήσεις, οι άντρες κάθισαν στο ξέφωτο του πάρκου που διαθέτει το κτιριακό συγκρότημα, για να γνωριστούνε καλύτερα μεταξύ τους, πίνοντας καφέ και χυμό και σνακς. Αμέσως μετά, η ομάδα ανέβηκε στην ταράτσα για να απολαύσει τη θέα. Οι άνθρωποι χαμογελούσαν, έλεγαν αστεία, τραβούσαν φωτογραφίες, ενώ στο τέλος της επίσκεψης και στο τέλος μερικοί από αυτούς δε δίστασαν να παίξουν ποδόσφαιρο και να κάνουν βόλτα με τα κοινόχρηστα ποδήλατα.

Συγκινητικό ήταν το γεγονός ότι στο τέλος της συνάντησης οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για την Κάριτας Ελλάς που τους έδωσε τη δυνατότητα να γνωρίσουν αυτό το μέρος και να περάσουν μια πολύ όμορφη μέρα!

Το ενημερωτικό εργαστήρι εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Κοινωνική και Οικονομική ένταξη προσφύγων και μεταναστών στην Αθήνα» που αφορά την υποστήριξη και ένταξη προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από την Κάριτας Ελβετίας.