Επίσκεψη στο Μουσείο Παιδείας

Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου οικογένειες προσφύγων που διαμένουν σε ξενώνα της Κάριτας Ελλάς, επισκέφθηκαν το Μουσείο Παιδείας!

Εκεί, οι μαθητές εξερεύνησαν με ενθουσιασμό το χώρο του Εθνικού και  Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών -όπου στεγάζεται το Μουσείο- και ήρθαν σε επαφή με την πολιτιστική κληρονομιά του τομέα Παιδείας και Εκπαίδευσης. Η περιήγηση στο χώρο του Μουσείου, ταξίδεψε τους μικρούς μας επισκέπτες στο παρελθόν, τους χάρισε μια σειρά από ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την ιστορία του σχολείου, ενώ παράλληλα τους έδωσε την ευκαιρία να εντοπίσουν ομοιότητες και διαφορές ανάμεσα στο σχολείο του «τότε» και στο σχολείο του «τώρα»!

Οι γονείς που συνόδευσαν τα προσφυγόπουλα, καθώς εκείνα απασχολούνταν με δημιουργικές δραστηριότητες, είχαν χρόνο να γνωρίσουν καλύτερα το χώρο του Πανεπιστημίου, αλλά και να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους, πίνοντας ένα ζεστό τσάι!

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του «Προγράμματος Αστικού Καταλύματος» που υλοποιεί η Κάριτας Ελλάς σε συνεργασία με την Κάριτας ΗΠΑ (CRS), το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα «ΕΣΤΙΑ» της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.