Επίσκεψη ομάδας ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης ανδρών στο Νέο Κόσμο

Την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου, η ομάδα ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης ανδρών του Κέντρου Κοινωνικής Ένταξης και Απασχολησιμότητας της Κάριτας Ελλάς στην Κυψέλη επισκέφθηκε το Κοινωνικό Κέντρο του Νέου Κόσμου.

Με πρωτοβουλία της ψυχολόγου, η ομάδα επισκέφθηκε το Νέο Κόσμο, στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας δραστηριότητας τους, ενώ παράλληλα τους δόθηκε μια ευκαιρία γνωριμίας με το χώρο, τους ανθρώπους και φυσικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Τα μέλη της ομάδας ανδρών, αφού καλωσορίστηκαν από τους εργαζόμενους εκεί στην αίθουσα δημιουργικής απασχόλησης μέσα από ένα νόστιμο κέρασμα, ενημερώθηκαν για τις υπηρεσίες και τις δραστηριότητες που παρέχονται εκεί, και δήλωσαν συμμετοχή σε πράγματα που τους ενδιέφεραν.

Στη συνέχεια, με την καθοδήγηση πάντα των εργαζομένων του Κέντρου του Νέου Κόσμου, ακολούθησε τουρνουά ποδοσφαίρου PlayStation σε δυάδες. Οι άντρες της ομάδας διασκέδασαν πάρα πολύ και προς το τέλος της επίσκεψης, μας δήλωσαν πως θα ήθελαν να επαναληφθεί.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εξαιρετικής συνεργασίας των δύο Κοινωνικών Κέντρων της Κάριτας Ελλάς στην Αθήνα.

Οι δράσεις της ομάδας ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης εντάσσονται στο Πρόγραμμα «Κοινωνική και Οικονομική ένταξη προσφύγων και μεταναστών στην Αθήνα» που αφορά την υποστήριξη και ένταξη προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από την Κάριτας Ελβετίας.