Επίσκεψη του Πανεπιστημίου Saint Johns της Νέας Υόρκης στην Κάριτας Ελλάς στο Νέο Κόσμο

Την Τρίτη 5 Μαρτίου 2019, επισκέφθηκαν το Κοινωνικό Κέντρο και την Κοινωνική Εστία της Κάριτας Ελλάς στο Νέο Κόσμο, 26 φοιτητές, με δύο συνοδούς από το Πανεπιστήμιο Saint John’s της Νέας Υόρκης, μέσω του Προγράμματος «Modern Greek and International Management»  .

Αρχικά, πραγματοποιήθηκε στο Κοινωνικό Κέντρο του Νέου Κόσμου μία παρουσίαση αναφορικά με τη προσφυγική κρίση στην Ελλάδα, την εξέλιξη αυτής και το ρόλο της Κάριτας Ελλάς. Στη συνέχεια, αναλύθηκαν οι υπηρεσίες που παρέχονται και οι δράσεις που πραγματοποιούνται στο Κοινωνικό Κέντρο. Επιπλέον, παρουσιάστηκε η Έκθεση Φωτογραφίας «Αθήνα η Πόλη μου» που υλοποιήθηκε την προηγούμενη χρονιά με μεγάλη επιτυχία. Την Έκθεση, την ομάδα φωτογραφίας της Κάριτας Ελλάς και την εμπειρία τους σε αυτές παρουσίασαν κάποιοι ωφελούμενοι, οι οποίοι μοιράστηκαν ο καθένας την ιστορία του και πως κατέληξαν στην Ελλάδα, την εμπειρία του και στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των φοιτητών και των ωφελούμενων του Κοινωνικού Κέντρου του Νέου Κόσμου.

usa group 3_opt usa group 4_opt usa group1_opt usa group 5_opt usa group 7_opt usa group 6_opt usa group 8_opt usa group 9_opt usa group 10_opt usa group 12_opt usa group 14_opt yy_opt usa group2_opt usa group 11_opt
<
>

Στη συνέχεια, με μεγάλη χαρά υποδέχτηκαν στην Κοινωνική Εστία του Νέου Κόσμου της Κάριτας Ελλάς την ομάδα φοιτητών του Καθολικού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης Saint John’s στο πλαίσιο του διεπιστημονικού τους προγράμματος στην Αθήνα.
Οι φοιτητές ενημερώθηκαν για τις δράσεις της Κάριτας στην περιοχή του Νέου Κόσμου, συμμετέχοντας ενεργά σε δράσεις με τους εξυπηρετούμενους. Επιπλέον, μέσα σε ένα κλίμα εγκαρδιότητας, οι εθελοντές μαζί με τους φιλοξενούμενους και το προσωπικό του προγράμματος γευμάτισαν μαζί στην Κοινωνική Εστία, έχοντας την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα, να ανταλλάξουν εμπειρίες, δημιουργώντας δεσμούς για επόμενες κοινές δράσεις.

Η επίσκεψη έκλεισε με την ομάδα Φωτογραφίας και με την ομάδα νέων «Ανακαλύπτοντας την Αθήνα», του Κοινωνικού Κέντρου της Κάριτας Ελλάς του Νέου Κόσμου, οι οποίες «ενώθηκαν» για μία κοινή φωτογράφηση και ξενάγηση στο Λόφο του Λυκαβηττού. Οι φοιτητές φωτογραφήθηκαν με τους ωφελούμενους και ξεναγήθηκαν θαυμάζοντας την Αθήνα σε 360ᵒ. Αρχικά, έμαθαν πώς δημιουργήθηκε ο λόφος του Λυκαβηττού με βάση την αρχαία ελληνική μυθολογία, και θαύμασαν « από ψηλά» τα αξιοθέατα της πόλης.

«Ευχαριστούμε για την ημέρα!  Ήταν γεμάτη συναισθήματα, διαπολιτισμικό διάλογο και αξέχαστες εμπειρίες για τους νέους»

*Η δράση εντάσσεται στο Πρόγραμμα «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά την υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από την Κάριτας Γερμανίας.

*Κοινωνική Εστία– Πρόγραμμα Collaborating & Progressing: Διαμονή και υποστήριξη για πρόσφυγες και μετανάστες στην Αθήνα
Χρηματοδοτούμενο από:  Κάριτας Γερμανίας, Κάριτας Ιταλίας και Κάριτας Σουηδίας