Επίσκεψη στην Ακρόπολη και Περίπατος στην Πλάκα

Mε αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, η εκπαιδεύτρια ενηλίκων του Κέντρου Κοινωνικής Ένταξης και Απασχολησιμότητας της Κυψέλης μαζί με 15 μαθητές ελληνικών και αγγλικών πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ακρόπολη, και περιήγηση στα στενά της ευρύτερης περιοχής της Πλάκας.

Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Η περιήγησή ξεκίνησε από την είσοδο του πεζοδρόμου της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου όπου οι συμμετέχοντες περπάτησαν και θαύμασαν τους πλανόδιους καλλιτέχνες καθώς και τα υπέροχα κτίρια που υψώνονται από την δεξιά πλευρά του δρόμου και έχουν θέα την μαγευτική Ακρόπολη. Λίγα μέτρα πιο κάτω, από την δυτική πλευρά, υπάρχει η μόνη είσοδος που οδηγεί στην κορυφή του Ιερού βράχου όπου βρίσκεται ο Παρθενώνας.

Προπύλαια και Παρθενώνας

Αμέσως μετά τα Προπύλαια, οι συμμετέχοντες κατά την είσοδό του στον αρχαίο χώρο εντυπωσιάστηκαν από την εικόνα των αρχαίων μνημείων και δεν έχασαν λεπτό να τα φωτογραφήσουν αλλά και να φωτογραφηθούν.

Παρόλο που για τους περισσότερους ήταν η πρώτη επίσκεψη στον Ιερό Βράχο, όλοι με την καθοδήγηση της εκπαιδεύτριάς τους αναζήτησαν στο διαδίκτυο σχετικές πληροφορίες για την ιστορία του Παρθενώνα και της Ακρόπολης, τις οποίες και αντάλλαξαν μεταξύ τους.

Η έξοδος της Ακρόπολης όμως δεν τελείωσε εκεί αλλά συνεχίστηκε με ένα περίπατο στη γειτονιά της όμορφης Πλάκας, όπου οι μαθητές απόλαυσαν τα γραφικά στενά της και τράβηξαν αρκετές φωτογραφίες.

Η επίσκεψη εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Κοινωνική και Οικονομική ένταξη προσφύγων και μεταναστών στην Αθήνα» που αφορά την υποστήριξη και ένταξη προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από την Κάριτας Ελβετίας.