Επίσκεψη στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου και συμμετείχαν 18 οικογένειες με τα παιδιά τους, από το Λίβανο, τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράν.

Αρχικά επισκέφθηκαν τη συναρπαστική έκθεση, η οποία περιλαμβάνει πιστές αναπαραστάσεις, σε φυσικά μεγέθη, προϊστορικών ζώων όπως μαμούθ, γιγαντιαίους βραδόποδες και προϊστορικές αρκούδες, που ζούσαν στον πλανήτη μας πριν από 12.000 χρόνια. Παράλληλα, η έκθεση εμπλουτίζεται με απολιθώματα και άλλα παλαιοντολογικά ευρήματα, τα οποία έχει παραχωρήσει το Μουσείο Παλαιοντολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, η οποία πραγματοποιήθηκε με ξεναγό και τη διερμηνεία που παρείχε το προσωπικό της Κάριτας Ελλάς, έγιναν στάσεις για να ζωγραφίσουν τα παιδάκια σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και να παρακολουθήσουν βίντεο για την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους.

Τέλος, η ομάδα παρακολούθησε την ταινία της «ΘΟΛΟΥ» Εικονικής πραγματικότητας «Τιτάνες στην Εποχή των Παγετώνων», με εικόνες από τα πιο όμορφα «κατεψυγμένα» τοπία του κόσμου.

Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά στην υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών και την Κάριτας Γερμανίας.

The team of Caritas Hellas, which operates in the camp of Skaramagas payed a visit to the Foundation of Greek World at the interactive exhibition “Ice Age”, on Friday the 16th of February, with beneficiaries from Lebanon, Syria, Iran and Afghanistan.

To begin with, they visited the exciting exhibition, which hosts an accurate representation of prehistorican creatures such as mammoths, enormous tigers and bears who lived in our planet 12.000 years before.

Simultaneously, the group had the chance to see fossils, watch a film about the Theory of Revolution and the children had plentiful time drawing and playing .

Finally, the group watched the movie of the “THOLOS”, “Titans of the Ice Age”, with images of frozen landscapes from a number of countries worldwide.

The excursion is a part of «METAVASIS Project – Participation, Empowerment and Social Inclusion of Refugees / Migrants in Greece» concerning the support and integration of refugees and immigrants in Greek Society. The Program is funded by the German Foreign Ministry and Caritas Germany.