Εργαστήρια Πλεξίματος από την Κάριτας Ελλάς στη Λέσβο

Το Δεκέμβριο του 2018, η Κάριτας Ελλάς διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία Εργαστήρια Πλεξίματος, στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών, Μαυροβούνι – Καρά Τεπέ, του Δήμου Λέσβου.

Γυναίκες από το Αφγανιστάν, τη Συρία και το Ιράκ συναντήθηκαν στο χώρο γυναικών του Οργανισμού για να μοιραστούν τεχνικές και σχέδια πλεξίματος από τις πατρίδες τους αλλά και για να διδαχτούν νέες πλέξεις! Ακόμη, στο πλαίσιο των εργαστηρίων, οι συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν ενδύματα για τις ίδιες, τα παιδιά και τους συζύγους τους. Στο τελευταίο μάθημα  μάλιστα, τους δόθηκε ως δώρο για τα Χριστούγεννα, μαλλί πλεξίματος, κι έτσι οι ωφελούμενες θα συνεχίσουν τις όμορφες δημιουργίες τους στο δικό τους χώρο.

      

Τα εργαστήρια διεξήχθησαν από την ομάδα της Κάριτας Ελλάς στη Λέσβο, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ανθρωπιστική Βοήθεια και Ενίσχυση της Ενσωμάτωσης Προσφύγων και Μεταναστών στα νησιά της Λέσβου και της Σάμου, στην Ελλάδα», που χρηματοδοτείται από την Πολωνική Κυβέρνηση και την Κάριτας Πολωνίας.