Εργαστήριο χειροποίητου κοσμήματος στο Κοινωνικό Κέντρο του Νέου Κόσμου

Ένα πολύ όμορφο και δημιουργικό εργαστήριο ξεκίνησε στο Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας Ελλάς στο Νέο Κόσμο. Η ομάδα γυναικών του Κοινωνικού Κέντρου συμμετέχει σε εργαστήριο χειροποίητου κοσμήματος. Με την καθοδήγηση της σχεδιάστριας κοσμήματος/χρυσοχόου και εθελόντριας, Λίλας Καλαμπόκα της Κάριτας Ελλάς και μαθαίνουν να φτιάχνουν χειροποίητα δαχτυλίδια, βραχιόλια, κολιέ και σκουλαρίκια.

Αρχικά οι γυναίκες, εξοικειώθηκαν με τη χρήση των εργαλείων (πενσάκια, κοφτάκι) ,έμαθαν να δουλεύουν το σύρμα ,να επιλέγουν τα υλικά και να ολοκληρώσουν ένα εντυπωσιακό δαχτυλίδι. Επιπλέον, έμαθαν να φτιάχνουν σκουλαρίκια με χάντρες, αφού αρχικά έμαθαν να δουλεύουν με λεπτό σύρμα, να συνδυάζουν υλικά, να δημιουργούν μια αλυσίδα από σύρμα, να φτιάχνουν γάντζους και ολοκληρώνουν ένα περίτεχνο ζευγάρι σκουλαρίκια.

Οι γυναίκες δήλωσαν ενθουσιασμένες και αναμένουν με ανυπομονησία τα επόμενα καλλιτεχνικά εργαστήρια, όπου θα μάθουν νέους και πρωτοποριακούς τρόπους, κατασκευής χειροποίητων κοσμημάτων, όπως δέσιμο κολιέ και βραχιόλια με την τεχνική μακραμέ. Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί, με άλλα δύο εργαστήρια.

Το εργαστήριο εντάσσεται στο Πρόγραμμα «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά την υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από την Κάριτας Γερμανίας