Εθελοντική Δράση της Κάριτας Ελλάς για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης

Την Τρίτη 16 Απριλίου, η Κάριτας Ελλάς με πρωτοβουλία του Κοινωνικού Κέντρου του Νέου Κόσμου, διοργάνωσε μία περιβαλλοντική εθελοντική εξόρμηση, για τον καθαρισμό της παραλίας Λουτρά Αλίμου. Η αφορμή δόθηκε με στόχο να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα της Γης στις 22 Απριλίου και να συμμετέχουν στη διαδικτυακή πρόκληση “trashtag” μια κίνηση ευαισθητοποίησης για την προστασία του πλανήτη . Περισσότεροι από 50 ωφελούμενοι μαζί με εργαζομένους από τα Κοινωνικά Κέντρα και τους Ξενώνες της Κάριτας Ελλάς, έδωσαν το παρόν και μάζεψαν συνολικά 20 σακούλες σκουπιδιών από την παραλία.

Έπειτα από το καθαρισμό ακολούθησε πικνίκ, όπου προσφέρθηκαν στους συμμετέχοντες σνακ και αφεψήματα και στη συνέχεια απόλαυσαν την ηλιόλουστη ημέρα, στην καθαρή παραλία, κάνοντας βόλτες και παίζοντας βόλεϊ σε χαρούμενο κλίμα.

photo credit: Γιάννης Γιαννακόπουλος

 

Αξίζει να προσπαθήσουμε να σώσουμε τον πλανήτη μας.

Caritas goes green!!

#trashtag!!

#Save the planet

Η δράση εντάσσεται στο Πρόγραμμα «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά την υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από την Κάριτας Γερμανίας.