Γιορτή για το τέλος της σχολικής χρονιάς

Την Τρίτη 19 Ιουνίου, στο Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας στην Πλατεία Βάθης αποχαιρετήσαμε τη σχολική χρονιά 2017-2018 με μια μεγάλη γιορτή στην οποία συμμετείχαν τα παιδιά που παρακολουθούν τα τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας στο Κοινωνικό Κέντρο και ενήλικες επωφελούμενοι που παρακολούθησαν μαθήματα ελληνικών, καθώς και τα παιδιά του ξενώνα φιλοξενίας της Κάριτας Ελλάς στην Καλλιθέα που μας τίμησαν με την παρουσία τους μαζί με τις οικογένειές τους.

Τα παιδιά του Κοινωνικού Κέντρου παρουσίασαν στους παρευρισκόμενους τον «Κύκλο του Νερού» μέσα από ένα θεατρικό δρώμενο με σκηνικά που ετοίμασαν τα ίδια στο πλαίσιο της δημιουργικής τους απασχόλησης όλο το προηγούμενο διάστημα, καθώς και ένα ελληνικό παραδοσιακό χορό υπό τους ήχους του γνωστού σε όλους τραγουδιού του Ζαμπέτα «Ο πιο καλός ο μαθητής», που έδωσε και το έναυσμα να ξεκινήσει για όλους ο χορός και το παιχνίδι.

Τα παιδιά είχαν επίσης καλέσει συμμαθητές τους και δασκάλους από το σχολείο με χειροποίητες προσκλήσεις. Η γιορτή αυτή ήταν μια θαυμάσια ευκαιρία για τα παιδιά και τους γονείς των δύο δομών να συναντηθούν και να κοινωνικοποιηθούν.

Αυτή η κίνηση θα ενισχυθεί και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όπου οι εκπαιδευτικοί θα συνεργαστούν ώστε κάθε Παρασκευή να προτείνουν εκδηλώσεις απευθυνόμενες σε όλα τα παιδιά.

Αισθανόμαστε πολύ περήφανοι για την εξέλιξη των παιδιών που διδάσκουμε από το Σεπτέμβριο, έχοντας έναν ενεργό ρόλο στη ζωή και την εκπαίδευσή τους, και η ανταμοιβή για εμάς είναι μεγάλη όταν βλέπουμε το αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς.

Παράλληλα, απονεμήθηκαν στους ενήλικες μαθητές, βεβαιώσεις παρακολούθησης κύκλου μαθημάτων ελληνικής γλώσσας Α1 & Α2 επιπέδου.

«Ευχόμαστε από καρδιάς η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας να είναι ένα εργαλείο για το μέλλον σας και βοήθημα για να κατακτήσετε τους στόχους σας. Μέσα από την εμπειρία των μαθημάτων μαθαίνουμε και εμείς οι δάσκαλοί σας πολλά από εσάς. Θα είμαστε δίπλα σας να σας στηρίζουμε στη μάθησή σας, όλους εσάς που αφιερώνετε προσωπικό χρόνο στο διάβασμά σας και προσπαθείτε ο καθένας με το δικό του τρόπο».

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος «Κοινωνικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Στήριξης διαβίωσης ευάλωτων προσφύγων, μεταναστών και Ελλήνων»
Κοινωνικό Κέντρο Κάριτας Ελλάς
Ταρέλλα 3, Πλατεία Βάθης τηλ. 210 5225659