Η ομάδα «Ανακαλύπτοντας την Αθήνα» στο Μουσείο των Ψευδαισθήσεων!

Η ομάδα «Ανακαλύπτοντας την Αθήνα»
στο Μουσείο των Ψευδαισθήσεων!

Η ομάδα «Ανακαλύπτοντας την Αθήνα» πραγματοποίησε μια συναρπαστική εξόρμηση στο Μουσείο των Ψευδαισθήσεων την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου!

Το Μουσείο των Ψευδαισθήσεων, δημιούργησε έναν χώρο με κοινωνικές και ψυχαγωγικές περιηγήσεις στον κόσμο των ψευδαισθήσεων, όπου οι ωφελούμενοι του Κοινωνικού Κέντρου της Κάριτας Ελλάς στο Νέο Κόσμο έζησαν μια συναρπαστική οπτική, σωματική και εκπαιδευτική εμπειρία! Συγκεκριμένα, απόλαυσαν τη συλλογή με τα ολογράμματα και τα ξύλινα παζλ, κοίταξαν από κοντά κάθε οφθαλμαπάτη, παρατήρησαν μέσα από όλες τις κατασκευές και μπήκαν στην ψευδαίσθηση με την Περιστρεφόμενη Σήραγγα!

.

Με αυτόν τον τρόπο, οι νέοι μπήκαν  στη διαδικασία να σκεφτούν τη λειτουργία των ψευδαισθήσεων και τον τρόπο αντίληψης του χώρου ενώ ταυτόχρονα διασκέδασαν, γέλασαν και βγήκαν πολλές φωτογραφίες. Στη συζήτηση που ακολούθησε, μοιράστηκαν τις εντυπώσεις τους και δήλωσαν πολύ ενθουσιασμένοι καθώς κατάφεραν να συνδυάσουν τη διασκέδαση με τη γνώση!

Η δράση εντάσσεται στο Πρόγραμμα «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά την υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από την Κάριτας Γερμανίας.