Καλλιτεχνική Εξόρμηση στον κήπο του Ζαππείου

                                                  

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου, 20 εξυπηρετούμενοι από το Κέντρο Κοινωνικής Ένταξης και Απασχολησιμότητας της Κάριτας Ελλάς στην Κυψέλη, καθώς και από το Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας Ελλάς στο Νέο Κόσμο συμμετείχαν σε μια πρωτότυπη καλλιτεχνική εξόρμηση στο Ζάππειο Μέγαρο. Μαζί με την κοινωνική λειτουργό και την υπεύθυνη για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις της Κάριτας Ελλάς, συνάντησαν την καλλιτέχνη Lisa Alexander η οποία είχε σχεδιάσει μια δημιουργική δραστηριότητα έκφρασης και αποφόρτισης.

zappeio2_opt zappeio3 zappeio1
<
>

Οι επισκέπτες των δύο κοινωνικών κέντρων γνωρίστηκαν μεταξύ τους, μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι γνωριμίας, όπου όλοι συμμετείχαν πολύ ενεργά. Στη συνέχεια χωρίστηκαν σε δυάδες, και χρειάστηκε να περπατήσουν στο πάρκο, να διαλέξουν ένα μέρος, να συζητήσουν και να γνωριστούν, ενώ μισή ώρα αργότερα που θα συναντιόνταν στο ίδιο σημείο, θα έπρεπε ο ένας να παρουσιάσει τον άλλο. Φάνηκε πολύ ενδιαφέρον στους ωφελούμενους καθώς συμμετείχαν με ενθουσιασμό και το διασκέδασαν πολύ. Επιπλέον πάλι σε δυάδες ο ένας έκλεινε τα μάτια και ταξίδευε σε αγαπημένο μέρος, ενώ ο άλλος τον καθοδηγούσε και τον προστάτευε στο βάδισμα του. Τέλος, ο κάθε συμμετέχων έγραψε σε χαρτί σκέψεις και στόχους, τα οποία κάποιοι μοιράστηκαν με την ομάδα.

Οι εξωτερικές πολιτιστικές δράσεις που οργανώνονται με τους πληθυσμούς των Κοινωνικών μας Κέντρων είναι πολύ βοηθητικές, τους δίνουν κίνητρο, ενέργεια, ενδιαφέρον μέσα σε μια δύσκολη καθημερινότητα και βοηθούν φυσικά στην κοινωνικοποίηση και την ένταξη τους.

*Η εκδήλωση εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Κοινωνική και Οικονομική ένταξη προσφύγων και μεταναστών στην Αθήνα» που αφορά την υποστήριξη και ένταξη προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από την Κάριτας Ελβετίας.

*Η εκδήλωση εντάσσεται στο Πρόγραμμα «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά την υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από την Κάριτας Γερμανίας.