Η Κάριτας Ελλάς στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Εκδρομή στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο οργάνωσε η Κάριτας Ελλάς με ωφελούμενους από το Κοινωνικό Κέντρο του Νέου Κόσμου και τη Δομή Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών του Σκαραμαγκά.

Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και συμμετείχαν ωφελούμενοι από τα τμήματα μαθημάτων Ελληνικών και Αγγλικών, τη θεατρική ομάδα, τη νέα ομάδα «Εμψύχωση Εφήβων – Ανακαλύπτοντας την Αθήνα», αλλά και από τη Δομή Φιλοξενίας στο Σκαραμαγκά.

Η μέρα τους ήταν γεμάτη ενθουσιασμό, νέες εμπειρίες και το διασκέδασαν όλοι τους, οι οικογένειες με τα παιδιά τους, οι έφηβοι αλλά και οι μεγαλύτεροι. Οι ωφελούμενοι είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν την ομορφιά των θηλαστικών και των τροπικών πτηνών, θαύμασαν τους ασιατικούς ελέφαντες, τα επιβλητικά ερπετά και τα ζώα της αφρικανικής σαβάνας, της ηπειρωτικής Αυστραλίας και της Αγκόλας.

Η εκδρομή κράτησε από το πρωί ως το απόγευμα, και ολοκληρώθηκε με τους επισκέπτες να χαλαρώνουν στους χώρους του πάρκου που διατίθενται για πικ-νικ και κουβέντα. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το πρόγραμμα ΕΑ (Emergency Appeal), το οποίο παρείχε την μετακίνηση και τα εισιτήρια σε 134 ωφελούμενους της Κάριτας Ελλάς.

Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του πρoγράμματος «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά στην υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών και την Κάριτας Γερμανίας.

Visit in the Attica Zoological Park

On Wednesday 9th of May a visit was held in the Attica Zoological Park from both the Social Spot of Neos Kosmos and the Refugee and Migration Accommodation Center Skaramanga.

There was a significant participation from most of the groups that are taking place at Caritas Hellas, such as the group of students of Greek and English, the theater group, the new group «Youth Empowerment Group-Discovering Athens» as well as the beneficiaries from the Refugee Accommodation Center Scaramanga.

Their day was full of excitement, new experiences and fun for all of them, families with their children, teens and adults. The beneficiaries had the opportunity to enjoy the beauty of marine mammals, birds of prey, reptiles, Asian elephants, animals from the African savannah, and the mainland of Australia and Angola.

The duration of the visit was from early morning until late afternoon. After the animal’s visit, they relaxed in the picnic area of the park. The visit was held in cooperation with the Emergency Appeal (EA) program, which provided the travel and the tickets to 134 beneficiaries of Caritas Hellas.

The excursion is a part of «METAVASIS Project – Participation, Empowerment and Social Inclusion of Refugees / Migrants in Greece» concerning the support and integration of refugees and immigrants in Greek society. The Program is funded by the German Foreign Ministry and Caritas Germany.