Η Κάριτας Ελλάς στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Τα παιδιά που παρακολουθούν μαθήματα υποστηρικτικής διδασκαλίας στην Ελληνική Γλώσσα στο Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας Ελλάς στην Πλατεία Βάθης, μαζί με τις οικογένειές τους και το προσωπικό, επισκέφτηκαν το «Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης».

Στόχος της επίσκεψης ήταν να έρθουν οι μικροί μαθητές σε επαφή με την τέχνη της ζωγραφικής αλλά και την διαφορετικότητα όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τα έργα των παιδιών, τόσο αυτών που εκτίθενται στο Μουσείο αλλά και εκείνων που τα ίδια δημιούργησαν στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της επίσκεψης.

Μέσα από αυτή τη διαδραστική εμπειρία είδαμε ότι ο καθένας μας είναι μοναδικός και διαφορετικός από τον άλλο, έχουμε όμως όλοι την ανάγκη για αγάπη και αποδοχή. Οι γονείς μοιράστηκαν την εμπειρία, ζωγραφίζοντας και δημιουργώντας μαζί με τα παιδιά τους.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος «Κοινωνικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Στήριξης διαβίωσης ευάλωτων προσφύγων, μεταναστών και Ελλήνων» που υλοποιείται στο Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας Ελλάς στην Αθήνα (Ταρέλλα 3 Αθήνα, τηλ. 210 5225659).

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης είναι ένα πρωτοποριακό Μουσείο, από τα ελάχιστα στον κόσμο που εκθέτουν έργα ζωγραφικής και κατασκευές παιδιών 5 έως 14 ετών. 

http://www.childrensartmuseum.gr