Η Κάριτας Ελλάς βραβεύει τους επιτυχόντες που ολοκλήρωσαν τo εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Διαχείριση Αποθήκης»

Την Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε σε πολύ ευχάριστο κλίμα η απονομή των βεβαιώσεων σε 13 ενήλικες, εξυπηρετούμενοι του Κοινωνικού Κέντρου της Κάριτας Ελλάς του Νέου Κόσμου, οι οποίοι παρακολούθησαν με επιτυχία το σεμινάριο κατάρτισης στον τομέα της «Διαχείρισης Αποθήκης» διάρκειας 54 ωρών , ένα πρόγραμμα το οποίο ανέθεσε η Κάριτας Ελλάς, στον εκπαιδευτικό φορέα  Alpha Plan Consultants.

Όλη η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Τα θεωρητικά μαθήματα πραγματοποιούνταν δυο φορές την εβδομάδα στις εγκαταστάσεις του Κοινωνικού Κέντρου του Νέου Κόσμου, ενώ τα πρακτικά μαθήματα πραγματοποιούνταν με επισκέψεις σε χώρους αποθηκών. Οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου εκπαιδεύτηκαν στον τομέα της οργάνωσης και λειτουργίας των αποθηκών, στην χρήση ηλεκτροκίνητων παλετοφόρων, στην ασφάλεια και υγιεινή στο χώρο εργασίας καθώς και στις «Εργασιακές Δεξιότητες».

Το ωράριο ήταν ιδιαιτέρως εντατικό, με σκοπό όχι μόνο να προωθήσει την εκπαίδευση των συμμετεχόντων στο συγκεκριμένο τομέα επαγγελματικής κατάρτισης, αλλά ακόμα περισσότερο, με απώτερο στόχο τα άτομα να διεκδικήσουν στο άμεσο μέλλον μία θέση στην αγορά εργασίας.

Ένα μεγάλο μπράβο από όλους εμάς , εργαζόμενους και εθελοντές της Κάριτας Ελλάς, σε όλους τους συμμετέχοντες για τις προσπάθειες και την επιτυχία τους!!

Το σεμινάριο κατάρτισης εντάσσεται στο Πρόγραμμα «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά την υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από την Κάριτας Γερμανίας