Η Κάριτας Μονάχου στο Κοινωνικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης

Το Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας Ελλάς στη Θεσσαλονίκη επισκέφτηκαν την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, εργαζόμενοι της Κάριτας Μονάχου (Caritas Kinderdorf Irschenberg).

Οι υπεύθυνοι του Κοινωνικού Κέντρου της Κάριτας Ελλάς παρουσίασαν στους Γερμανούς προσκεκλημένους όλες τις δράσεις, τα προγράμματα, τα εκπαιδευτικά σεμινάρια και τα μαθήματα που υλοποιεί και υποστηρίζει η Κάριτας Ελλάς στη Θεσσαλονίκη.

Οι εργαζόμενοι της Κάριτας Μονάχου ενημερώθηκαν και για τις δράσεις ένταξης στην Αγορά Εργασίας και έγινε εκτενής συζήτηση για τον επαγγελματικό προσανατολισμό, για τις δράσεις που αφορούν στην εκπαίδευση του Βιογραφικού Σημειώματος, τη συνέντευξη, την επαγγελματική εκπαίδευση, τη δικτύωση με τις επιχειρήσεις, και την τοποθέτηση στην αγορά εργασίας.

Οι ίδιοι έθεσαν ερωτήματα που αφορούν στις ροές των προσφύγων στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων και ξεναγήθηκαν στους χώρους του Κοινωνικού Κέντρου, ενώ δώρισαν στην Κάριτας Ελλάς ένα λεύκωμα με τις φυσικές ομορφιές της Βαυαρίας και αναμνηστικά της Κάριτας Μονάχου.