Κύκλος συναντήσεων «H γλώσσα του σώματος»

3ος Κύκλος περίοδος 04.03.19 – 22.4.19

 

Στον κύκλο συναντήσεων που πραγματοποιήθηκε το διάστημα του Μαρτίου και του Απριλίου, της ομάδας ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης των γυναικών του Κέντρου Κοινωνικής Ένταξης και Απασχολησιμότητας της Κάριτας Ελλάς στην Κυψέλη,  οι γυναίκες εστίασαν στη γλώσσα του σώματος.

Πραγματοποιήθηκε μία παρουσίαση κατά την οποία μελετήσαμε τη σημασία της γλώσσας του σώματος, και τις διάφορες στάσεις σώματος σε σχέση με την ιδιοσυγκρασία του ατόμου και τον ψυχολογικό του κόσμο. Παίξαμε παιχνίδι ρόλων και προσπαθήσαμε να ερμηνεύσουμε το μήνυμα που περνούσε η στάση του σώματος της κάθε γυναίκας.

easter creations 2 easter creations 3 easter creations
<
>

Στη συνέχεια, εστιάσαμε στην χειραψία, στο χαμόγελο και στο βλέμμα. Φάνηκε πως ήταν ένα θέμα που κέντρισε πολύ το ενδιαφέρον των γυναικών, και ανυπομονούσαν για την επόμενη φορά. Κάθε μας συνάντηση ολοκληρωνόταν με διάφορες ευφάνταστες κατασκευές, ανακούφιση και γέλια.

Η ομάδα γυναικών εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Κοινωνική και Οικονομική ένταξη προσφύγων και μεταναστών στην Αθήνα» που αφορά την υποστήριξη και ένταξη προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από την Κάριτας Ελβετίας.