Μαθήματα ελληνικών και ενισχυτική διδασκαλία σε συνεργασία με το «Open School»

Οι ωφελούμενοι που διαμένουν σε ξενώνες της Κάριτας Ελλάς, στα Κάτω Πατήσια, αποφασίζουν να γυρίσουν στα θρανία, δίνοντας στον εαυτό τους μία δεύτερη ευκαιρία στη μάθηση.
Την προσπάθειά τους, να ενταχθούν κοινωνικά και να μάθουν την ελληνική γλώσσα, ενισχύει το πρόγραμμα των Ανοιχτών Σχολείων του δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τον οργανισμό «Έλιξ». Αφενός τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ενισχυτική διδασκαλία, η οποία θα τα βοηθήσει στη σχολική τους πορεία. Αφετέρου οι γονείς τους έχουν και οι ίδιοι την ευκαιρία να διδαχθούν τη γλώσσα στη διπλανή αίθουσα. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε σχολικούς χώρους και αυτό φαίνεται να είναι ιδιαίτερα βοηθητικό για την ένταξη μικρών και μεγάλων.
Greek lessons and after school support in collaboration with «Open School»
Poc’s who live in Caritas Hellas Shelters and Apartments at Kato Patisia, decided to return back to school, giving themselves a second chance in learning.
Their effort to be integrated and to learn the Greek language is enhanced by the “Open School” Program, in collaboration with the Municipality of Athens. On the one hand, children have the opportunity to attend lessons, which help them in their schooling. On the other hand, their parents have the opportunity to learn the Greek language in the next classroom. The lessons take place in schools and this seems to be particularly helpful for the inclusion of children and adults.