Μαθήματα Πρώτων Βοηθειών διοργάνωσε η Κάριτας Ελλάς

Εκπαιδευτικό σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών με τίτλο «Από Καρδιάς» διοργάνωσε η Κάριτας Ελλάς σε συνεργασία με την RSF Hellas-Ελληνική Εθελοντική Ομάδα Επικοινωνιών & Διάσωσης, το Σάββατο 20 Ιανουαρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρου του Δήμου Μοσχάτου.
Το πολύ ενδιαφέρον 5ωρο διαδραστικό σεμινάριο παρακολούθησαν δεκάδες εργαζόμενοι της Κάριτας Ελλάς και της Κάριτας Αθήνας, που είτε έχουν άμεση επαφή με τους ωφελούμενους,  είτε ενδιαφέρονται να γνωρίζουν βασικές πληροφορίες για τη διάσωση συνανθρώπων μας.

Το σεμινάριο περιλάμβανε τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

• Εκτίμηση επεισοδίου
  • Χρήση προστατευτικών
  • Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡ.Π.Α.) με χορήγηση θωρακικών συμπιέσεων και αναπνοών διάσωσης & με τη χρήση φορητού απινιδωτή)  σε ενήλικα, παιδί, βρέφος
  • Διαχείριση πνιγμού
  • Διαχείριση σοβαρής αιμορραγίας
  • Διαχείριση εγκαύματος
  • Διαχείριση κρίσης επιληψίας
  • Διαχείριση Τραυματισμού στη Σπονδυλική Στήλη
  • Εκτίμηση Τραυματισμού
  • Επίδεση
  • Διαχείριση Σωματικής Καταπληξίας (Σ.Ο.Κ.)

Η RSF Hellas-Εθελοντική Ομάδα Επικοινωνιών και Διάσωσης είναι σύλλογος με έδρα τον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου και τα μέλη του συμμετέχουν σε επιχειρήσεις από το 2005, ενώ το Τμήμα Εκπαίδευσης πραγματοποιεί δωρεάν πιστοποιημένα προγράμματα σε όλη τη χώρα, από το 2007, με εναρμονισμένη και σύμφωνη ύλη ως προς τις οδηγίες του ECSI, του ERC και άλλων αντίστοιχων φορέων.

H Γενική Γραμματέας της Κάριτας Ελλάς και Κάριτας Αθήνας Ελισσάβετ Ιουστινιανού-Merritt ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της RSF Hellas Ανδρέα Σαμαλτάνο και τον Αντιπρόεδρο Ιατρό Παναγιώτη Πατσαούρα για την εξαιρετική παρουσίασή τους, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του συλλόγου, για την ενεργή συμμετοχή τους, την οποία προσφέρουν αφιλοκερδώς.

Οι συμμετέχοντες έλαβαν Βεβαίωση Παρακολούθησης του προγράμματος της RSF Hellas.