Ολοκληρώθηκε ο 2ος Κύκλος του Σεμιναρίου Φωτογραφίας της Φωτογραφικής Ομάδας της Κάριτας Ελλάς

Με δάσκαλο φωτογραφίας τον Γιάννη Γιαννακόπουλο και με την υποστήριξη του Metapolis ολοκληρώθηκε ο 2ος κύκλος του σεμιναρίου φωτογραφίας της Φωτογραφικής ομάδας της Κάριτας Ελλάς στο Κοινωνικό Κέντρο στο Νέο Κόσμο. Η Φιλοσοφία του φετινού προγράμματος περιελάμβανε την τεχνική γνώση, την αισθητική και την πρακτική εφαρμογή αυτών. Στόχος ήταν να διαμορφωθεί μια γενική γνώση για τη φωτογραφία, στα πλαίσια ενός δίωρου εβδομαδιαίου προγράμματος με τελικό σκοπό τη δημιουργία μιας μικρής ψηφιακής παρουσίασης που θα συνδέσει τον ήχο με την εικόνα.

εξωρμησεις (3)_opt εξωρμησεις (4)_opt εξωρμησεις (2)_opt εξωρμησεις (2)_opt (1) εξωρμησεις (1)_opt εξωρμησεις (1)_opt (1)
<
>

 

Κατά την διάρκεια της παρακολούθησης οι μαθητές εξασκήθηκαν σε συναντήσεις εντός & εκτός της τάξης και εξοικειώθηκαν με τον  ψηφιακό εξοπλισμό(κινητό τηλέφωνο, ψηφιακή μηχανή), αλλά και την φωτογραφική σύνθεση καθώς επίσης και με νέες τεχνολογίες για την δημιουργία ενός ηχοράματος κάνοντας χρήση συγκεκριμένου προγράμματος επεξεργασίας σε Η/Υ .

Το Θέμα της Ομάδας ήταν Tο Ταξίδι… όπως το αντιλαμβάνεται ο καθένας.

Οι συμμετέχοντες, στο τελευταίο μάθημα παρουσίασαν στον δάσκαλό τους , την τελική τους δουλειά – το δικό τους audio visual ο καθένας-  και στη συνέχεια ακολούθησε η απονομή των πιστοποιήσεων από τον περήφανο δάσκαλο προς τους μαθητές του, για την συμμετοχή τους στο 35 ωρών Σεμινάριο Ψηφιακής Φωτογραφίας και Οπτικών Μέσων.

τελευταιο μαθημα-απονομη (1)_opt τελευταιο μαθημα-απονομη (4)_opt τελευταιο μαθημα-απονομη (5)_opt (1) τελευταιο μαθημα-απονομη (5)_opt τελευταιο μαθημα-απονομη (6)_opt τελευταιο μαθημα-απονομη (9)_opt (1)
<
>

Η ύλη των μαθημάτων απευθυνόταν σε ένα κοινό του οποίου το καθοριστικό στοιχείο δεν ήταν ούτε η ηλικία, ούτε το επίπεδο των γνώσεων, αλλά η θέληση με την γνωριμία με την Τέχνη της φωτογραφίας!!

 

Με την υποστήριξη του

Η σεμινάριο εντάσσεται στο Πρόγραμμα «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά την υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από την Κάριτας Γερμανίας