Ολοκληρώθηκε ο κύκλος του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Προοπτικές Τουρισμού και ανάπτυξης δεξιοτήτων Τουριστικού Οδηγού» του Κοινωνικού Κέντρου της Κάριτας Ελλάς στο Νέο Κόσμο

Την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019, στο Κοινωνικό Κέντρο του Νέου Κόσμου, ολοκληρώθηκε μία όμορφη και δημιουργική εκπαιδευτική εμπειρία, η οποία πραγματεύτηκε τις Προοπτικές του Τουρισμού, τις Υπηρεσίες Τουριστικών Οδηγών και υλοποιήθηκε από την Κάριτας Ελλάς σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

 

Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν θεωρητικά μαθήματα για τις Προοπτικές του Τουρισμού, τις βασικές Αρχές Ξενάγησης και της Ελληνικής Ιστορίας και Μυθολογίας, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Αντώνιου Γιαννόπουλου  ενώ με επιτόπιες επισκέψεις στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας απέκτησαν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της τουριστικής Αθήνας. Στη συνέχεια, χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, η καθεμία εκ των οποίων παρουσίασε τη δική της θεματική διαδρομή στο κέντρο της πόλης, αποκτώντας έτσι το κλειδί της ένταξης στη νέα τους χώρα. Μέσα από αυτό το σεμινάριο οι συμμετέχοντες γνώρισαν τον ελληνικό πολιτισμό και απέκτησαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τις πιο όμορφες γωνιές της πόλης και τελικά να παρουσιάσουν οι ίδιοι τις τοποθεσίες που αγάπησαν με τη δική τους ματιά και με βάση τα δικά τους ενδιαφέροντα. ‘Έπειτα από τέσσερεις εβδομάδες (43 ώρες) πλούσιες σε γνώσεις και εμπειρίες, δημιουργήθηκε η βάση μίας πρώτης θεωρητικής και επαγγελματικής κατάρτισης, την οποία όσοι επιθυμούν μπορούν στο μέλλον να καλλιεργήσουν περαιτέρω και εν τέλη να το ακολουθήσουν και επαγγελματικά.

 

Τέλος, πραγματοποιήθηκε γιορτή για τη λήξη του σεμιναρίου στην αυλή του Κοινωνικού Κέντρου του Νέου Κόσμου, όπου οι συμμετέχοντες έλαβαν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Η Κάριτας Ελλάς εκφράζει θερμά συγχαρητήρια, σε όλους τους συμμετέχοντες για την προσπάθεια που έκαναν και την επιτυχημένη ολοκλήρωση του Προγράμματος.

20190802_131546_opt (1) 20190802_131617_opt 20190802_131643 (1)_opt (1) 20190802_131703 (1)_opt
<
>

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εντάσσεται στο Πρόγραμμα «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά την υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από την Κάριτας Γερμανίας

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.