Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εργαστηρίων «Upcycling project» από τη «σχεδία art» προς τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Κέντρου της Κάριτας Ελλάς στο Νέο Κόσμο

Μια όμορφη και δημιουργική συνεργασία ολοκληρώθηκε μεταξύ της Κάριτας Ελλάς με το Κοινωνικό Πρόγραμμα Επαναχρησιμοποίησης «σχεδία art», ένα πρόγραμμα καινοτόμο το οποίο αναπτύσσει την κοινωνική και περιβαλλοντική συνείδηση.

Οι ωφελούμενοι του Κοινωνικού Κέντρου της Κάριτας Ελλάς στο Νέο Κόσμο, παρακολούθησαν ενθουσιασμένοι τα τέσσερα δίωρα καλλιτεχνικά εργαστήρια, στη «Στοά Εμπόρων», όπου έμαθαν διάφορες τεχνικές όπως η  τεχνική «μακαρόνια» και «χαρτοπολτού» και δημιούργησαν καρφίτσες, σουβέρ, ρολόγια τοίχου, μπόλ, μαγνητάκια, σελιδοδείκτες, μενταγιόν, βραχιόλια, που έχουν ως βάση το χαρτί!

sxedia6_opt sxedia_opt sxedia8_opt sxedia1_opt sxedia7_opt sxedia2_opt sxedia3_opt sxedia4_opt sxedia5_opt
<
>

Οι συμμετέχοντες δήλωσαν ενθουσιασμένοι με τα καλλιτεχνικά εργαστήρια, τις διάφορες τεχνικές και τους νέους και πρωτοποριακούς τρόπους που έμαθαν με αποτέλεσμα την κατασκευή χειροποίητων προϊόντων υψηλής αισθητικής και ποιότητας μέσω της επαναχρησιμοποίησης «άχρηστου χαρτιού». Στο τέλος των εργαστηρίων οι συμμετέχοντες έλαβαν τις βεβαιώσεις παρακολούθησης από τις εκπαιδεύτριες της Σχεδίας.

Ως Κάριτας Ελλάς είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες για τέτοιες καρποφόρες συνεργασίες και ελπίζουμε να συνεχίσουμε στην κατεύθυνση αυτή και στο μέλλον!

Με την συνεργασία του «σχεδία αρτ»

Η δράση εντάσσεται στο Πρόγραμμα «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά την υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από την Κάριτας Γερμανίας