Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος συναντήσεων σχετικά με το τραύμα

«Η αναζήτηση της ευγνωμοσύνης»

Τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου, η ομάδα ενδυνάμωσης των γυναικών συγκεντρώθηκε για άλλη μία φορά για την εβδομαδιαία της συνάντηση στο Κέντρο Κοινωνικής Ένταξης και Απασχολησιμότητας της Caritas Hellas στη Κυψέλη, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος συναντήσεων σχετικά με το τραύμα. Οι γυναίκες μίλησαν για τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει το αίσθημα της ευγνωμοσύνης. Η κοινωνική λειτουργός παρουσίασε στις γυναίκες τις λειτουργικές και δυσλειτουργικές σκέψεις που μπορεί να προκύψουν φυσιολογικα μετά από ένα γεγονός, δείχνοντας τους τρόπους να αναγνωρίσουν τις δυσλειτουργικές ιδέες, να τις αντικαταστήσουν με λειτουργικές, ώστε να έχουν θετικά συναισθήματα και συμπεριφορές. Συζήτησαν επίσης για διάφορα παραδείγματα και οι γυναίκες αναγνώρισαν αρνητικές σκέψεις και προσπάθησαν να τις αντικαταστήσουν με θετικές, αναγνωρίζοντας ότι δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική τους κατάσταση.

γυναικεια ενδυναμωση γυναικεια ενδυναμωση 2 γυναικεια ενδυναμωση 3
<
>

Το δεύτερο μέρος της συνάντησης ήταν να μάθουμε πώς να αναγνωρίζουμε και να εκτιμούμε τα θετικά συναισθήματα και πώς να πολλαπλασιάζουμε ένα θετικό συναίσθημα. Καθώς οι γυναίκες προσπάθησαν να επικεντρωθούν σε κάτι θετικό γύρω τους, αυξάνονταν τα θετικά συναισθήματα και τα θετικά πράγματα που μπορούσαν να παρατηρήσουν γύρω τους. Έπαιξαν επίσης ένα παιχνίδι στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας το οποίο απόλαυσαν ιδιαίτερα!

Στο τέλος, δημιουργήσαμε και διακοσμήσαμε στολίδια από ξύλο και χαρτί. Η δραστηριότητα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και οι γυνάικες έφτιαξαν υπέροχες δημιουργίες! Ανανεώσαμε τη συνάντησή μας για την επόμενη εβδομάδα!

Η ομάδα ενδυνάμωσης γυναικών εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Κοινωνική και Οικονομική ένταξη προσφύγων και μεταναστών στην Αθήνα» που αφορά την υποστήριξη και ένταξη προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από την Κάριτας Ελβετίας.