Ολοκληρώθηκε το δημιουργικό εργαστήριο ζωγραφικής στο Νέο Κόσμο

Ολοκληρώθηκε το εργαστήριο ζωγραφικής στο Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας Ελλάς στο Νέο Κόσμο το οποίο είχε ξεκινήσει από το Μάρτιο του 2019.

Οι νέοι, υπό την καθοδήγηση και την εθελοντική συμμετοχή της καθηγήτριας Καλών Τεχνών Κατερίνας Δροσοπούλου, ζωγράφισαν προσωπογραφίες, αντικείμενα, τοπία γνώρισαν καλλιτέχνες όπως Πικάσο, Σεζάν, Ρουσώ, Ματίς και κάθε φορά γνώριζαν περισσότερο τις εικαστικές τέχνες και τη χρήση τους ως μέσω επικοινωνίας και συναισθηματικής έκφρασης.

 

Μέσω της τέχνης αλληλοεπίδρασαν νέοι από το Ιράν και το Αφγανιστάν, με έφηβους που επισκέπτονται το Κοινωνικό Κέντρο από διάφορες δομές φιλοξενίας, οι οποίοι μέσα από τη συνεργασία τους στις καλλιτεχνικές δραστηριότητες, βιώσαν την χαρά της πολυπολιτισμικότητας, ανακάλυψαν ότι όλοι τους έχουν ένα ταλέντο. Οι συμμετέχοντες δήλωσαν ενθουσιασμένοι με τα καλλιτεχνικά εργαστήρια, τις διάφορες τεχνικές και τα εφόδια που πήραν από τη δασκάλα τους και ανυπομονούν για τα επόμενα καλλιτεχνικά δρώμενα του Κοινωνικού Κέντρου .

Η Κάριτας Ελλάς ευχαριστεί θερμά την καθηγήτρια Καλών Τεχνών Κατερίνα Δροσοπούλου για την εθελοντική της προσφορά, τις γνώσεις της και τα γεμάτα χρώμα απογεύματα που χάρισε στο Κοινωνικό Κέντρο του Νέου Κόσμου.

«Η τέχνη είναι μία γραμμή γύρω από τις σκέψεις μας» Gustav Klimt

 

 

 

 

Τα μαθήματα εντάσσονται στο Πρόγραμμα «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά την υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από την Κάριτας Γερμανίας.