Η Ομάδα Εφήβων της Κάριτας Ελλάς σε ρόλο ξεναγού

Η ομάδα νέων του Κοινωνικού Κέντρου της Κάριτας Ελλάς στον Νέο Κόσμο «Ανακαλύπτοντας την Αθήνα» πραγματοποίησε την Τρίτη 23 Οκτωβρίου την πρώτη της ξενάγηση.

Δύο νέοι ανέλαβαν ρόλο ξεναγών και με τη βοήθεια όλης της ομάδας, προετοίμασαν και πραγματοποίησαν ξενάγηση σε δέκα έφηβους εθελοντές από τη Γενεύη που επισκέφτηκαν το Κοινωνικό Κέντρο.

Οι «ξεναγοί», αφού καλωσόρισαν τους επισκέπτες στην Ελλάδα, τους ενημέρωσαν για τον ιστορικό πλούτο αυτής της χώρας και για το πλούσιο πρόγραμμα της ξενάγησης, καθώς κατά τη διάρκεια του περιπάτου περιηγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και έμαθαν για την αρχαία Ελλάδα, τα ελληνιστικά χρόνια και την περίοδο της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

thisio1 thisio2 thisio3 thisioa
>

Εξερευνώντας την περιοχή, οι πρόσφυγες αφηγήθηκαν την ιστορία της πλατείας στο Μοναστηράκι, της Ρωμαϊκής Αγοράς, του πεζοδρόμου στην οδό Αδριανού, της Αρχαίας Αγοράς, της Στοάς του Αττάλου, του Ναού του Ήφαιστου και κατέληξαν στην περιοχή του Θησείου. Εκεί, μπροστά στο άγαλμα του ηρωικού Θησέα, συζήτησαν με τους έφηβους από την Ελβετία για την ελληνική μυθολογία και το μύθο του Μινώταυρου. Μάλιστα χρησιμοποίησαν  εικόνες από του Θησέα, του τραγικού πατέρα του, βασιλιά Αιγέα, του Μινώταυρου, του Λαβύρινθου και της Κνωσσού.

Οι Ελβετοί εθελοντές, μέσα από τη συζήτησή τους με τους ξεναγούς τους, είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν πόσο σημαντικές ήταν στην Αρχαία Ελλάδα έννοιες, όπως Δημοκρατία, Πόλις και Φιλοσοφία. Επιπλέον, οι πρόσφυγες-ξεναγοί, κατά τη διάρκεια του περιπάτου, μίλησαν στους επισκέπτες τους για τις ελληνικές γεύσεις και τη διασκέδαση, ακούγοντας ελληνική μουσική και μπουζούκι στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου της πόλης.

thisio7 thisio4 thisio6 thisio5
>

Η πρώτη τους επίσκεψη στην Ελλάδα, που συνοδεύτηκε από τόσο θερμό καλωσόρισμα, άφησε στους νεαρούς εθελοντές από τη Γενεύη τις καλύτερες εντυπώσεις, καθώς, όπως είπαν οι ίδιοι, διασκέδασαν, έμαθαν και έζησαν πολλές όμορφες στιγμές.

thisio8 thisiob thisio7
>

Η δράση εντάσσεται στο Πρόγραμμα «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά την υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από την Κάριτας Γερμανίας.