Η ομάδα νέων «Ανακαλύπτοντας την Αθήνα» στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 «Ανακαλύπτοντας την Αθήνα» 

Η ομάδα νέων «Ανακαλύπτοντας την Αθήνα», του Κοινωνικού Κέντρου της Κάριτας Ελλάς στο Νέο Κόσμο επισκέφθηκε στις 20/02/2019 το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, για μία ξενάγηση στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Ιδρύματος.

νιαρχος5 νιαρχος3 νιαρχος1 νιαρχος2 νιαρχος4 νιαρχος6 νιαρχος7 - Copy νιαρχος8 νιαρχος9 νιαρχος10 - Copy νιαρχος11 - Copy νιαρχος12 - Copy νιαρχος13 - Copy νιαρχος14 - Copy νιαρχος15 - Copy
<
>

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, η ομάδα έμαθε τι είναι το Κέντρο Πολιτισμού, για το όραμα του Ιδρυτή και του αρχιτέκτονα Renzo Piano αυτού του πολυχώρου αλλά και τις παροχές που προσφέρονται. Οι νέοι περιηγήθηκαν στην Εθνική Βιβλιοθήκη μαθαίνοντας για τον Πύργο των 720.760 βιβλίων, ο οποίος είναι ένας ανοιχτός προς το κοινό χώρος ο οποίος παρέχει και δωρεάν χρήση Η/Υ. Στη συνέχεια, μπήκαν στην Ενική Λυρική Σκηνή και θαύμασαν μία αίθουσα με απαράμιλλη ακουστική και αισθητική με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις.

Η ξενάγηση τελείωσε με μία εξωτερική περιήγηση στο χώρο όπου οι ωφελούμενοι βγήκαν φωτογραφίες στο πάρκο και θαύμασαν τη θέα της Αθήνας από ψηλά.

Η δράση εντάσσεται στο Πρόγραμμα «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά την υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από την Κάριτας Γερμανίας