Προσφορά Αγάπης

                                                             

              ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ                                          ΚΑΡΙΤΑΣ ΕΛΛΑΣ

          Ομήρου 9- 106 72-Αθήνα                           Καποδιστρίου 52-10432-Αθήνα

             τηλ/fax: 210 3626186                                       τηλ: 210 5247879

           www.caritasathens.gr                                        www.caritas.gr

E-mail: caritasathens@caritasathens.gr           E-mail: caritashellas@caritas.gr  

 

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΓΑΠΗΣ

 

Ακολουθώντας τα λόγια του Άγιου Πατέρα πάπα Φραγκίσκου για την Τεσσαρακοστή, «Ας έλθουμε κοντά στους αδελφούς και τις αδελφές μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες μοιράζοντας μαζί τους τα πνευματικά και υλικά αγαθά μας» και πάντα πιστή στις αρχές για την πραγμάτωση του Ευαγγελικού μηνύματος της ΑΓΑΠΗΣ και της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, η Κάριτας Ελλάς σε συνεργασία με την Κάριτας Αθήνας και την Κάριτας Σύρου ανταποκρίθηκαν για ακόμα μία φορά άμεσα σε έκκληση για βοήθεια. Το αίτημα έγινε  από τον Τομέα Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και αφορούσε το Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στην Αγριά Βόλου.

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου η αποστολή της Κάριτας  με τον Αντιπρόεδρο π. Ιωάννη Πάτση και την Γενική Γραμματέα Ελισσάβετ Ιουστινιανού, μαζί με τον εφημέριο της ενορίας της Αμιάντου Συλλήψεως του Βόλου π. Paolo Perazzo, παρέδωσαν ρούχα και παιχνίδια στους υπευθύνους  της δομής Φιλοξενίας στην Αγριά Βόλου.

Μέσα σε εγκάρδιο κλίμα, αφού μας εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για την άμεση ανταπόκρισή μας, ξεναγηθήκαμε στους χώρους και μας ενημέρωσαν για το πολύτιμο έργο που προσφέρουν στους ασυνόδευτους ανηλίκους αλλά και για τις δυσκολίες που συχνά αντιμετωπίζουν. Ακολούθως είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε και το πολύπλευρο έργο της Κάριτας.

Η συνάντηση έκλεισε με  την υπόσχεση για  την συνέχιση της αγαστής συνεργασίας,  μεταξύ των δύο Οργανώσεων όπου και όποτε αυτό είναι δυνατόν.