Πρώτο Μάθημα του σεμιναρίου κατάρτισης στην τέχνη της μαγειρικής!

Με επιτυχία και τρομερό ενθουσιασμό ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα, 13 Μαΐου το 1ο εισαγωγικό μάθημα του σεμιναρίου μαγειρικής, το οποίο θα παρακολουθήσουν 25 συμμετέχοντες, Έλληνες πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα και επιδιώκουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το χώρο της μαγειρικής.

Κατά το 1ο μάθημα μαγειρικής, οι σεφ ξεκίνησαν με μια παρουσίαση στους συμμετέχοντες σχετικά με τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας που πάντοτε πρέπει να τηρούνται σε μια κουζίνα, και αφορούν γενικότερα τους χώρους εστίασης.

Στη συνέχεια, περάσαμε στην πρακτική εκμάθηση των διαφόρων ειδών κοπής, κατά κύριο λόγο των λαχανικών, κάτι που αποτελεί τη βάση για τα περισσότερα γεύματα.Οι μαθητές παρακολουθούσαν τις διάφορες διαδικασίες της διδασκαλίας με ενθουσιασμό και αφοσίωση, προσέχοντας όλες τις οδηγίες και συμβουλές των καταξιωμένων σεφ.

Τα μαθήματα του σεμιναρίου πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Odyssea, με καταξιωμένους σεφ και στους χώρους της σχολής μαγειρικής «Μαθήματα Μαγειρικής».

 Το σεμινάριο κατάρτισης εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Κοινωνική και Οικονομική ένταξη προσφύγων και μεταναστών στην Αθήνα» που αφορά την υποστήριξη και ένταξη προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από την Κάριτας Ελβετίας.