Συζήτηση με τον συγγραφέα Gulwali Passarlay

Στις 5.3. 2019 οι φιλοξενούμενοι πρόσφυγες που διαμένουν σε διαμερίσματα της Κάριτας Ελλάς/Κάριτας Αθήνας, του προγράμματος Αστικού Καταλύματος-ΕΣΤΙΑ, είχαν την χαρά να συναντήσουν από κοντά τον Αφγανό συγγραφέα και ακτιβιστή Gulwali Passarlay.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο χώρο των κοινωνικών υπηρεσιών της Κάριτας Αθήνας,  οι εξυπηρετούμενοι μας είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν με τον συγγραφέα τις προσωπικές τους εμπειρίες από το ταξίδι, τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και τις προσπάθειές τους για την ενσωμάτωσή τους στην Ελλάδα.

Ο συγγραφέας παρουσίασε την αυτοβιογραφία του ΄The Lightless Sky. An Afghan Refugee Boys Journey of Escape to A New Life in Britain, στην οποία διηγείται την δική του ιστορία και μετέδωσε ένα μήνυμα ελπίδας στους συμπατριώτες του για ένα καλύτερο μέλλον.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του «Προγράμματος Αστικού Καταλύματος» που υλοποιεί η Κάριτας Ελλάς σε συνεργασία με την Κάριτας ΗΠΑ (CRS), το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα «ΕΣΤΙΑ» της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.