Από τα μαθήματα… στις επαγγελματικές κουζίνες!

Την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Κοινωνικής Ένταξης και Απασχολησιμότητας της Κάριτας Ελλάς στην Κυψέλη, εκδήλωση αποφοίτησης για τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο κατάρτισης στον τομέα της μαγειρικής. Το σεμινάριο αυτό ολοκληρώθηκε μέσα από 10 εντατικά μαθήματα 5 εβδομάδων, σε συνεργασία με την οργάνωση AstroLab/Odyssea και τα Μαθήματα Μαγειρικής.

Η συγκίνηση, τόσο των συμμετεχόντων όσο και των διοργανωτών ήταν μεγάλη. Μέσα από αυτό το μικρό αλλά περιεκτικό χρονικό διάστημα, οι μαθητευόμενοι μάγειρες εξωτερίκευσαν όλη τους τη λαχτάρα για μάθηση, την αγάπη τους για τη μαγειρική, τον πόθο τους να βρουν δουλειά πάνω στο αντικείμενο που τους ενδιαφέρει τόσο πολύ. Διδάχθηκαν τι θα πει ομαδική δουλειά, συνεργασία, συνέπεια, προσήλωση, υπομονή και επιμονή, μέσα σε ένα υπέροχα αρμονικό πολυπολιτισμικό περιβάλλον. Μοιράστηκαν εμπειρίες και δυσκολίες της καθημερινότητάς τους, αλλά βρήκαν και ένα στήριγμα ο ένας στον άλλο, έναν κοινό στόχο να μοιράζονται και να ονειρεύονται για το μέλλον τους.

 

Ως Κάριτας Ελλάς είμαστε περήφανοι για τους ανθρώπους αυτούς, που με το πείσμα και την προσπάθειά τους, ήδη λίγες μέρες μετά την αποφοίτηση τους, μαθαίνουμε τα νέα για τις πρώτες τους δουλειές στο χώρο της μαγερικής! Τους ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για τη ζωή τους από εδώ και πέρα!

Θέλουμε τέλος οπωσδήποτε να ευχαριστήσουμε τους συνεργάτες από τους φορείς που όλοι μαζί συνεργαστήκαμε για να υλοποιηθεί αυτό το εγχείρημα, και φυσικά τους σεφ που συνόδευσαν τους συμμετέχοντες στα βήματα τους σε όλη αυτήν την πορεία, στηρίζοντας τους με την πολύτιμη αφοσίωση και γνώση τους ως σπουδαίοι δάσκαλοι.

Το σεμινάριο κατάρτισης εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Κοινωνική και Οικονομική ένταξη προσφύγων και μεταναστών στην Αθήνα» που αφορά την υποστήριξη και ένταξη προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από την Κάριτας Ελβετίας.