Τα παιδιά ζωγραφίζουν την Αλληλεγγύη και την Ειρήνη!

Μια ενδιαφέρουσα καλλιτεχνική δράση πραγματοποίησε η Κάριτας Ελλάς σε Δημοτικό Σχολείο της περιοχής των Αθηνών. Την Τετάρτη 12 και την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου ένας έμπειρος καλλιτέχνης οδήγησε τους μικρούς μας φίλους στα μονοπάτια της Τέχνης του Δρόμου, με αποτέλεσμα τη γέννηση μιας όμορφης τοιχογραφίας!

Ο Οργανισμός, σε συνεργασία με το Σχολείο που φιλοξενεί μαθητές πολλών διαφορετικών εθνικοτήτων, διοργάνωσε το καλλιτεχνικό αυτό δρώμενο, με κύριο σκοπό την ανάδειξη εννοιών όπως η αλληλεγγύη, η διαπολιτισμικότητα και η ειρηνική συνύπαρξη διαφορετικών λαών, σε ένα πολιτισμικό περιβάλλον, όπως η γειτονιά όπου διαμένουν οι ωφελούμενες οικογένειες προσφύγων.

Πράγματι, το έργο αποτέλεσε σημαντική εμπειρία για τα παιδιά, καθώς ήρθαν σε επαφή με κλασικές και διαχρονικές αναπαραστάσεις της τέχνης, ενώ μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία, διδάχτηκαν την αξία της συνεργασίας και της ενότητας.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του «Προγράμματος Αστικού Καταλύματος» που υλοποιεί η Κάριτας Ελλάς σε συνεργασία με την Κάριτας ΗΠΑ (CRS), το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα «ΕΣΤΙΑ» της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.