Θεατρικό Εργαστήρι στο Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας Ελλάς στο Νέο Κόσμο από το Κολλεγίου Davidson της Βόρειας Καρολίνας

Η Θεατρική Ομάδα του Κοινωνικού Κέντρου της Κάριτας Ελλάς του Νέου Κόσμου «έκλεισε» τον δεύτερο κύκλο πολύ όμορφα, σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα του Κολλεγίου Davidson της Βόρειας Καρολίνας. Ο καθηγητής θεάτρου Steve Kaliski και η ομάδα του, επισκέφθηκαν το Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας Ελλάς και πραγματοποίησαν ένα διήμερο εργαστήρι θεάτρου.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, οι δύο ομάδες γνωρίστηκαν, αντάλλαξαν απόψεις, έπαιξαν διαδραστικά παιχνίδια, έκαναν αυτοσχεδιασμούς, συνεργάστηκαν, γέλασαν, εξέλιξαν μαζί τους αρχικούς αυτοσχεδιασμούς, βίωσαν τη χαρά της πολυπολιτισμικότητας και ξεδίπλωσαν τα ταλέντα τους.

Επιπλέον, οι δύο ομάδες είδαν αποσπάσματα από τη πρόσφατη επιτυχημένη παράσταση «Οδύσσεια» της Θεατρικής Ομάδας του Κοινωνικού Κέντρου και συζήτησαν όλοι μαζί για τη παράσταση, τα σκηνικά και τους ηθοποιούς, ενώ οι ομάδα των Αμερικανών μοιράστηκε τις ανησυχίες τους για την επερχόμενη παράσταση τους.

Ήταν ένα πολύ δημιουργικό εργαστήρι, σε πολύ ευχάριστο κλίμα μέσα από το οποίο η ανταλλαγή κουλτούρας, η αλληλεπίδραση πολιτισμών και απόψεων γέμισε τις δύο ομάδες με αξέχαστες εμπειρίες και οδήγησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στο κλείσιμο της φετινής θεατρικής χρονιάς.

Η δράση εντάσσεται στο Πρόγραμμα «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά την υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από την Κάριτας Γερμανίας.