Το Ανακαλύπτοντας την Αθήνα στην έκθεση “The world of Banksy” στην Τεχνόπολη

 “The world of Banksy” 

Η ομάδα νέων «Ανακαλύπτοντας την Αθήνα» του Κοινωνικού Κέντρου της Κάριτας Ελλάς στο Νέο Κόσμο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Ρατσισμού επισκέφθηκε την Έκθεση “The World of Banksy” στην Τεχνόπολη.

Ο Βanksy είναι ένας ιδιοφυής, ακτιβιστής, σκηνοθέτης και πάνω από όλα καλλιτέχνης του δρόμου ο οποίος, ζωγράφισε τοίχους από την Παλαιστίνη έως και τη Νέα Ορλεάνη, ενώ η ιδιόρρυθμη τέχνη του φιγουράρει στις γκαλερί όλου του πλανήτη, πέραν των δρόμων του Λονδίνου όπου και δημιούργησε το μύθο του. Ο καλλιτέχνης βρέθηκε στη Δυτική Όχθη, επάνω στο τείχος που έχτισε η κυβέρνηση του Ισραήλ και άφησε μερικά από τα πιο γνωστά του μηνύματα κατά του τείχους και υπέρ της ειρήνης. Μέσα από τα γκραφίτι του συστήθηκε στο παγκόσμιο κοινό ως η πλέον προκλητική περσόνα του 21ου αιώνα, ενώ κατάφερε να διατηρήσει την ανωνυμία του στην εποχή όπου όλα έχουν ονοματεπώνυμο.

Οι νέοι της ομάδας μπήκαν στο σύμπαν του Banksy ζώντας μια διαδραστική εμπειρία που θα θυμούνται για καιρό. Θαύμασαν τα πιο γνωστά έργα του καλλιτέχνη και υπήρχε επεξήγηση και συζήτηση ,με ταυτόχρονη διερμηνεία για το καθένα από τα έργα και τα μηνύματα που προσπαθούσαν να περάσουν, αναφορικά με τον ρατσισμό, τον καπιταλισμό και άλλα κοινωνικά θέματα που απασχολούν τη σύγχρονη εποχή. Οι ωφελούμενοι εξέφρασαν τις απόψεις τους και φωτογραφήθηκαν με τα αντιπολεμικά και αντιρατσιστικά έργα του επαναστάτη δημιουργού.

“Destroy racism. Be a panda. He is black. He is white. He is Asian.” Banksy!

Η δράση εντάσσεται στο Πρόγραμμα «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά την υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από την Κάριτας Γερμανίας.