Το Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας Ελλάς του Νέου Κόσμου γιορτάζει τη Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Οι ωφελούμενοι από το Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας Ελλάς στο Νέο Κόσμο την Τετάρτη 26 Ιουνίου παρευρέθηκαν στο Ενημερωτικό περίπτερο της Μονάδας Απεξάρτησης του 18 Άνω στο σταθμό ΗΣΑΠ του Θησείου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών.

Εκεί βρίσκονταν θεραπευτές και θεραπευόμενοι του 18 Άνω, οι οποίοι μοιράστηκαν το δικό τους μήνυμα, τις απόψεις, τις ιδέες, και τα συναισθήματα τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Κέντρου της Κάριτας Ελλάς. Παράλληλα, συμμετείχε και το Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα, οι ομάδες τέχνης πηλού και κοσμήματος της κοινωνικής επανένταξης του 18 Άνω με τα έργα τους, τα οποία θαύμασαν οι ωφελούμενοι.

Οι συμμετέχοντες πήραν ενημερωτικό υλικό και συμμετείχαν στις προγραμματισμένες δράσεις. Σε συζήτηση που ακολούθησε μεταξύ όσων προσήλθαν, συμπέραναν ότι η πρόληψη είναι πολύ σημαντική, καθώς και ότι η γνώση είναι δύναμη. Η ενημέρωση για την πραγματική φύση του φαινομένου αποτελεί προϋπόθεση επίλυση του προβλήματος.

«Στόχος μου η Ζωή! Και όχι Η Ζωή μου Στόχος» Μονάδα Απεξάρτησης 18 Άνω.

Η δράση εντάσσεται στο Πρόγραμμα «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά την υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από την Κάριτας Γερμανία