Βράβευση επιτυχόντων στα προγράμματα Κομμωτικής – Αισθητικής – Μπαρίστα

Την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκε σε πολύ ευχάριστο κλίμα η απονομή των πιστοποιήσεων σε 58 ενήλικες από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράν, το Μαρόκο, την Ιορδανία, την Ερυθραία, την Αίγυπτο, την Παλαιστίνη, την Ουκρανία και άλλες χώρες, ωφελούμενοι του Κοινωνικού Κέντρου της Κάριτας Ελλάς του Νέου Κόσμου, οι οποίοι παρακολούθησαν με επιτυχία των Γ’ Κύκλο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων Κομμωτικής ΙΙ, Μπαρίστα και Αισθητικής διάρκειας 60 ωρών, ένα πρόγραμμα το οποίο ανέθεσε η Κάριτας Ελλάς στον Εκπαιδευτικό Όμιλο «Ακμή», τον περασμένο Νοέμβριο.

Όλη η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε συγχρόνως με μετάφραση και διερμηνεία, την οποία παρείχε η Κάριτας Ελλάς, για να γίνει πλήρως αντιληπτή στη μητρική γλώσσα κάθε καταρτιζόμενου. Άντρες και γυναίκες πρόσφυγες, κάθε εκπαιδευτικού υπόβαθρου, είχαν τη μοναδική ευκαιρία να βελτιώσουν τα προσόντα τους ή να αποκτήσουν νέα, για να μπορέσουν να διεκδικήσουν στο άμεσο μέλλον μία θέση στην αγορά εργασίας.

Τα εκπαιδευτικά αυτά σεμινάρια εντάσσονται στο Πρόγραμμα «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά την υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από το Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών και την Κάριτας Γερμανίας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους εμάς , εργαζόμενους και εθελοντές της Κάριτας Ελλάς, σε όλους αυτούς τους άνδρες και τις γυναίκες για τις προσπάθειες και την επιτυχία τους.