70 Χρόνια Από τη Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, με αφορμή τα 70 χρόνια από τη Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πραγματοποιήθηκε Ημερίδα Ευαισθητοποίησης στο Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας Ελλάς στο Νέο Κόσμο.

Η Hμερίδα περιείχε εκπαιδευτικά βίντεο και βιωματικά παιχνίδια κατανόησης της Διακήρυξης, κατά τη διάρκεια των οποίων οι ωφελούμενοι εξέφρασαν την άποψή τους σχετικά με την τη σημαντικότητα που έχουν τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αλλά ταυτόχρονα και την καθολική τήρηση αυτών. Ακολούθησε μία συζήτηση, την οποία διεξήγαγε η νομική σύμβουλος του Κέντρου, αναφορικά με την ιστορία και τους αγώνες που έχουν γίνει για την ύπαρξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τονίστηκε ότι η διαφύλαξη και τη διάδοσή τους είναι ευθύνη όλων μας. Επιπλέον, η θεατρική ομάδα της Κάριτας Ελλάς παρουσίασε μέσω αυτοσχεδιασμών κάποια από τα Ανθρώπινα Δικαιώματα σε κλίμα χαράς αλλά και συγκίνησης.

Η ημέρα τελείωσε με έναν περίπατο ευαισθητοποίησης, στον οποίο οι συμμετέχοντες μαζί με τους συνοδούς μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στη γειτονιά του Νέου Κόσμου και ενημέρωσαν τους περαστικούς σχετικά με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, μία κίνηση που άγγιξε πολύ τους κατοίκους της περιοχής.

Η ημερίδα εντάσσεται στο Πρόγραμμα «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά την υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από την Κάριτας Γερμανίας.