Αφρικανική γιορτή στο Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας Ελλάς στο Νέο Κόσμο

Στο πλαίσιο της γνωριμίας του Κοινωνικού Κέντρου της Κάριτας Ελλάς στο Νέο Κόσμο με την αφρικανική κοινότητα, την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε αφρικανική ημέρα, σε συνεργασία με γυναίκες από το Κονγκό, το Καμερούν και την Γκάνα. Η γιορτή περιελάμβανε, χειροτεχνίες, δημιουργική απασχόληση, αφρικανικές κομμώσεις, φαγητό και αφεψήματα, μουσική και χορό.

africanfest1 africanfest2 africanfest15 africanfest16
>

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την ομάδα Αφρικανών Γυναικών της Κάριτας Ελλάς που υλοποιείται τους τελευταίους μήνες και ήταν αφιερωμένη σε όλους όσοι ήθελαν να γνωρίσουν από κοντά στοιχεία της αφρικανικής κουλτούρας. Οι γυναίκες από το Κονγκό και το Καμερούν ετοίμασαν τοπικά εδέσματα, και κατά τη διάρκεια του σερβιρίσματος έδιναν επεξηγήσεις για τα πιάτα τους, όπως τις συνταγές, τα υλικά σε ποιες περιστάσεις τα σερβίρουν.

africanfest6 africanfest5 africanfest4 africanfest3
>

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν διάφορες δράσεις όπως αφρικανικά χτενίσματα και ζωγραφική σε πάνινες τσάντες με αφρικανικά σχέδια. Στις δράσεις, υπήρχαν συμμετέχοντες από διάφορες χώρες, στους οποίους δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλάξουν συνήθειες και παραδόσεις και να έρθουν σε επαφή με την αφρικανική κουλτούρα. Στο τέλος, διασκέδασαν και χόρεψαν παραδοσιακούς αφρικανικούς χορούς.

africanfest7 africanfest8 africanfest9 africanfest10
>

Η δράση εντάσσεται στο Πρόγραμμα «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά την υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από την Κάριτας Γερμανίας.

africanfest11 africanfest12 africanfest13 africanfest14