Άνοιξε και πάλι η Δημοτική Αγορά Κυψέλης και η Κάριτας Ελλάς είναι εκεί

Η Δημοτική Αγορά της Κυψέλης άνοιξε και πάλι, και πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στα επίσημα εγκαίνια το βράδυ της Πέμπτης 4 Οκτωβρίου. Το εμβληματικό κτίσμα της Φωκίωνος Νέγρη, στο οποίο στεγαζόταν η δημοτική αγορά, ανεγέρθηκε το 1935 επί δημαρχίας Κωνσταντίνου Κοτζιά και αποτελεί έξοχο αρχιτεκτόνημα του Μεσοπολέμου, αλλά και χαρακτηριστικό δείγμα του αθηναϊκού μοντερνισμού, ενώ ανακαινίστηκε από τον Δήμο Αθηναίων με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ 2007-2013.

kipseli1 kipseli9 kipseli5 kipseli8 kipseli7 kipseli6 kipseli4 kipseli3 betty2
>

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο Αντιδήμαρχος για θέματα Προσφύγων, Μεταναστών και Αποκέντρωσης Λευτέρης Παπαγιαννάκης. Οι δύο άνδρες επισκέφτηκαν το Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας Ελλάς και συζήτησαν με την Γενική Γραμματέα Ελισσάβετ Ιουστινιανού για το πολύπλευρο έργο της Κάριτας.

betty betty1
>

Μέσα στον πολύ όμορφο χώρο της Δημοτικής Αγοράς λειτουργεί το νέο της Κοινωνικό Κέντρο Ένταξης και Απασχολησιμότητας στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοινωνική και Οικονομική Ένταξη Προσφύγων και Μεταναστών στην Αθήνα». Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η κοινωνική και οικονομική ένταξη ευάλωτων ομάδων στην περιοχή της Αθήνας ενώ το Κέντρο λειτουργεί καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 – 17:00, (email: kipselicenter@caritas.gr, τηλ. επικοινωνίας: 210-5225659).

Οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι:
• Ψυχοκοινωνική υποστήριξη
• Επαγγελματικός προσανατολισμός και συμβουλευτική
• Προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαιδευτικά σεμινάρια
• Επιχειρηματική και οικονομική συμβουλευτική
• Μαθήματα ελληνικών και αγγλικών για ενήλικες
• Δράσεις δημιουργικής απασχόλησης ενηλίκων
To έργο υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από την Κάριτας Ελβετίας.

kipseli7 kipseli8 kipseli6
>

Δίπλα στο Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας Ελλάς πραγματοποιείται η έκθεση της Ομάδας Φωτογραφίας της Κάριτας Ελλάς «Αθήνα η Πόλη μου», με τα 45 έργα των ωφελούμενων του Κοινωνικού Κέντρου του Νέου Κόσμου οι οποίοι παρακολούθησαν το 4μηνο σεμινάριο φωτογραφίας που υλοποίησε η Κάριτας Ελλάς. Τα επίσημα εγκαίνια – παρουσίαση της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ.

kipseli4 kipseli3 kipseli2
>

Πάντως οι επισκέπτες της Δημοτικής Αγοράς κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της, δεν έχασαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις φωτογραφίες της ομάδας της Κάριτας Ελλάς και δεν έκρυψαν το έντονο ενδιαφέρον τους για τα έργα και τους νεαρούς φωτογράφους της ομάδας.