ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

20 Ιουνίου, Δημοτική Αγορά Κυψέλης – 22 Ιουνίου, Σεράφειο Δήμου Αθηναίων

Στην Αθήνα, με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, ενώσαμε όλες οι οργανώσεις και οι προσφυγικές κοινότητες τις φωνές και τις δυνάμεις μας σε δύο εκδηλώσεις-συναντήσεις όπου όλοι μαζί δημιουργήσαμε, συζητήσαμε, μάθαμε, αναζητήσαμε λύσεις και προτάσεις, παίξαμε, φωτογραφίσαμε, τραγουδήσαμε, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης και αρμονικής συνύπαρξης.

world refugee day (2) world refugee day 4 world refugee day 5 world refugee day world refugee day2 world refugee
<
>

Η Κάριτας Ελλάς στη Δημοτική αγορά την Πέμπτη 20 Ιουνίου συμμετείχε με προβολή ταινίας μικρού μήκους της καμπάνιας Share the Journey και της καμπάνιας One Human Family, One Common Home. Συμμετείχε επίσης   στη συζήτηση σχετικά με τη φωτογραφική δημιουργία και το προσφυγικό ζήτημα, με παράλληλη προβολή φωτογραφικού υλικού. Την ομιλία γύρω από την φωτογραφία συντόνισε ο Θανάσης Σταυράκης, chief photographer του Associated Press, Greece, Cyprus, Albania & North Macedonia και εκ μέρους τις Κάριτας Ελλάς μίλησε ο φωτογράφος του CNN Λευτέρης Παρτσάλης. Παράλληλα, στο χώρο παρουσιάστηκε φωτογραφικό υλικό από το 4μηνο σεμινάριο που πραγματοποίησε η Κάριτας Ελλάς με τίτλο ‘’Αθήνα η Πόλη μου’’.

Το Σάββατο 22 Ιουνίου στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων συμμετείχαμε στην  ανοιχτή συζήτηση και στα παράλληλα εργαστήρια με θεματικές: α) αστεγία, β) πρόσβαση στην αγορά εργασίας/επιχειρηματικότητα και γ) ένταξη.

Ήταν χαρά μας που τιμήσαμε τη δύναμη, το κουράγιο και την επιμονή εκατομμυρίων συνανθρώπων μας που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, αναζητώντας ασφάλεια.

Photo Credits: Lefteris Partsalis & UNHCR/Baltagiannis