ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΜΑΖΑΝΙ

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου, το Κέντρο Κοινωνικής Ένταξης και Απασχολησιμότητας της Κάριτας Ελλάς στην Κυψέλη φιλοξένησε στη Δημοτική Αγορά της Φωκίωνος Νέγρη εκδήλωση για τη λήξη του Ραμαζανιού. Ένας στόχος της εκδήλωσης ήταν να κινητοποιηθούν οι φιλοξενούμενοι των ξενώνων της Κάριτας Ελλάς, που διαμένουν στην Κυψέλη αλλά και σε άλλες γειτονιές, να γνωρίσουν τις δράσεις στη γειτονιά της Κυψέλης, αλλά και τις δράσεις του Κοινωνικού Κέντρου της Κάριτας Ελλάς, στο κομμάτι της πιο στοχευμένης ένταξης στο πεδίο της εργασιακής απασχόλησης.

Ο εξυπηρετούμενος πληθυσμός της Κάριτας Ελλάς εμφανίστηκε από νωρίς στην Κυψέλη, με ενθουσιασμό να βοηθήσει ακόμα και με τις διαδικασίες της προετοιμασίας.

61935320_1032972563558172_2529206008962613248_n Ραμαζανι_3 Ραμαζανι_4 ραμαζανι_2 ραμαζανι_1
<
>

Η εκδήλωση ξεκίνησε με δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες. Επιτραπέζια παιχνίδια, μουσικές καρέκλες, κυνηγητό με μπαλόνια…! Και όλα αυτά με τη συνοδεία παραδοσιακής μουσικής από τη Συρία, το Αφγανιστάν, την Αίγυπτο, το Ιράν, την Ιορδανία…

Φυσικά δεν έλειψαν τα παραδοσιακά εδέσματα και τα κεράσματα που προσέφεραν οι οικογένειες που διαμένουν στους ξενώνες. Όλοι απόλαυσαν την εκδήλωση, και με όμορφη παρέα απόλαυσαν μερικές ώρες ξενοιασιάς!

Η εκδήλωση εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Κοινωνική και Οικονομική ένταξη προσφύγων και μεταναστών στην Αθήνα» που αφορά την υποστήριξη και ένταξη προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από την Κάριτας Ελβετίας.