«Ελπίδος 2030» – Η Βιώσιμη Ανάπτυξη μας αφορά όλους

Μια μεγάλη γιορτή για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, «Ελπίδος 2030», με τη συμμετοχή της Κάριτας Ελλάς και της Κάριτας Αθήνας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Απριλίου στην πλατεία Βικτωρίας, στον πεζόδρομο της οδού Ελπίδος.

Μικροί και μεγάλοι που επισκέφτηκαν την οδό Ελπίδος ενημερώθηκαν για τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, στόχους που έχουν θεσπίσει τα Ηνωμένα Έθνη για να υλοποιηθούν μέχρι το 2030.

Στην εκδήλωση, που αποτέλεσε  πρωτοβουλία του World Human Forum και οργανώθηκε από την ActionAid Ελλάς, σε συνεργασία με το Victoria Square Project και την Ελληνική Πλατφόρμα για την Ανάπτυξη, συμμετείχαν φορείς και οργανώσεις που ανέλαβαν να ενημερώσουν τους επισκέπτες για τους 17 στόχους.

Η Κάριτας ανέλαβε τον Στόχο 2 της Βιώσιμης Ανάπτυξης – «Εξάλειψη της Πείνας». Στο «περίπτερο» της Κάριτας μια πολυπληθής ομάδα εργαζόμενων και εθελοντών πληροφορούσε τους περαστικούς για το συγκεκριμένο στόχο της Βιώσιμης Ανάπτυξης αλλά και για τις δράσεις της Κάριτας Ελλάς και της Κάριτας Αθήνας.

Δεν ήταν λίγοι κι εκείνοι που συμμετείχαν στο διαδραστικό παιχνίδι που είχε ετοιμάσει για το κοινό η Κάριτας Ελλάς. Μεταξύ αυτών και η πρώην πρόεδρος της Action Aid Hellas κα Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, η  οποία επισκέφτηκε το περίπτερο, ζήτησε πληροφορίες για το διαδραστικό παιχνίδι, έπαιξε και ενθουσιάστηκε με την ιδέα.

Την εκδήλωση επισκέφτηκαν επίσης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, οι οποίοι συνομίλησαν με τους εθελοντές της Κάριτας. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι αυτοί οι δεκαεφτά στόχοι έρχονται και μας θυμίσουν, ότι «7 δισεκατομμύρια άνθρωποι πρέπει να μάθουμε να ζούμε αρμονικά σε ένα πλανήτη. Έχουμε μόνο μία γη. Η βιώσιμη ανάπτυξη είναι μια θεματολογία που μας αφορά όλους». Από την πλευρά του ο κ. Καμίνης έδειξε ενδιαφέρον για τις δράσεις του Σωματείου υπενθυμίζοντας ότι «ο δήμος Αθηναίων συνεργάζεται με την Κάριτας».